“Ben unutmayacağım, halkım sen de unutma!”

“Ben unutmayacağım, halkım sen de unutma!”
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte; depremde Adıyaman’da yıkılan İsias Hotel’de hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve...

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte; depremde Adıyaman’da yıkılan İsias Hotel’de hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımı oyuncularının, KKTC’deki ailelerini ve mezarlarını ziyaret etti.

İsias Hotel’de konaklayan 31 turist rehberi ve KKTC’li ortaokul voleybol takımı kafilesinden 25’i çocuk 35 kişi ile birlikte onlarca insan kişi hayatını kaybetmişti.

“CİNAYET İŞLENDİ”
KKTC dönüşü açıklama yapan Kılıçdaroğlu, yapımında dere kumu ve çakıl kullanıldığı ortaya çıkan İsias Hotel’de cinayet işlendiğini belirterek “Bunun başka adı yok” dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Kıbrıs’ta 23 aileyi ziyaret ettim. Çocukların odalarında mum yanıyor. Herkes feryat içinde. Çocuk ölünce bir aile ruhen ölür.
Başsağlığı dilemeyi bile çok gördüler. Çocukların katilleri belli. Allah nasip ederse cumhurbaşkanı olarak hesabını soracağım. Kimsenin ahı yerde kalmayacak. Vakıf kuracağız, her bir evladımızın adıyla yüzlerce burs vereceğiz. Onlar asla ölmeyecek.”



ŞAMPİYON MELEKLERİ UNUTMAYACAĞIM
Kıbrıslı ailelerin kendisine forma verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu “Yatağımın yanına koyacağım o melekleri unutmamak için. Şampiyon Melekler’i, Sinan Ateş’i, Emine Şenyaşar’ı unutmayacağım, sevgili halkım sen de unutma.”