‘BENİ SORUŞTURANLAR FETÖ’CÜ’

‘BENİ SORUŞTURANLAR FETÖ’CÜ’
Anadolu Ajansı'nın "FETÖ'nün ünlü isimleri de hesap verdi" başlıklı haberine tepki gösteren Osman Kavala, "Uzun bir süredir hakkımda çıkan asılsız haberlerden dolayı yayın sorumlularının hesap vermesi gerektiğine inanıyorum" dedi.Anadolu...

Anadolu Ajansı'nın "FETÖ'nün ünlü isimleri de hesap verdi" başlıklı haberine tepki gösteren Osman Kavala, "Uzun bir süredir hakkımda çıkan asılsız haberlerden dolayı yayın sorumlularının hesap vermesi gerektiğine inanıyorumdedi.

Anadolu Ajansı 13 Temmuz tarihli "FETÖ'nün ünlü isimleri de hesap verdi" başlıklı haberde, Gezi davasında yargılanan ve 988 gündür tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın adına da yer verdi. AA'nın haberini 'yakışıksız ve hayret verici' olarak niteleyen Osman Kavala, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Anadolu Ajansı tarafından 14 Temmuz 2020 tarihinde “FETÖ'ün ünlü isimleri hesap verdi” başlığıyla bir liste yayınlaması ve burada benim adımında yer alması son derece yakışıksız ve hayret verici. Ancak, bu suçlamalarda dahi FETÖ üyesi ya da destekçisi olduğuma dair bir iddia öne sürülmedi. Buna karşılık, beraatle sonuçlanan Gezi Davası'nın iddianamesinde benimle ilgili suçlamaların FETÖ üyeliğiyle suçlanan emniyet ve yargı mensupları tarafından kurgulandığı, onlar tarafından yapılan hukuksuz dinlemelere dayandığı mahkeme belgelerinde ortaya çıktı, mahkeme kararı bu durumu teyid etti.”