Benim için bundan sonra Miçotakis yok

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 24, 2022 / 07:18

Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinde Türkiye aleyhine taleplerde bulunan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i, adeta bir kalemde sildi. “Artık benim için Miçotakis diye biri yok” diyen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Kendisiyle görüştük, kendisiyle yaptığımız görüşmede, ‘aramıza üçüncü ülkeleri sokmayalım’ diye mutabık kaldık. Buna rağmen işte şurada geçen hafta bir Amerika seyahati oldu ve senatoda Türkiye’nin aleyhine ne gerekiyorsa bu konuşmaları yaptığı gibi, ‘F-16’ları sakın Türkiye’ye vermeyin’ demek suretiyle Amerika’ya bu şekilde adeta telkinlerde bulundu. Şimdi biz, bu yıl Stratejik Konsey Toplantısı yapacaktık. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşmeyi de yapmayı asla kabul etmiyorum. Çünkü biz, sözünde duracak, şahsiyetli, onurlu siyasetçilerle yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün. Kimlerle görüşecekse, kimlere nerede, nasıl üsler kurduracaksa buyursun kurdursun. Biz, bize yeteriz. Biz, kendimize yeteriz. F-16’lar konusunda da öyle zannediyorum ki Amerika herhalde Miçotakis’in ağzına bakarak kararını vermeyecektir.”

ERDOĞAN İLE TARTIŞMAYA GİRMEYECEĞİZ
Yunan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomou, Erdoğan’ın açıklamasına sosyal medya hesabından yanıt vererek, “Başbakan Kyriakos Miçotakis, hem ulusal hukukumuzu hem de uluslararası meşruiyetimizi güçlü ve etkili bir şekilde savunuyor. Yunan dış politikası, bazılarını ne kadar rahatsız ederse etsin, güçlü bir şekilde tarihe, uluslararası hukuka ve ittifaklarımıza dayanmaktadır. Türkiye’nin lideriyle karşılıklı tartışmaya girmeyeceğiz. Politikamız ilkeler politikasıdır” dedi.

BAKAYALARA BEDELLİ ASKERLİK

Erdoğan, sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı gençlere bedelli askerlik imkanı tanıyacaklarını açıkladı. Erdoğan, “Yoklama kaçağı oldukları yıla göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler” dedi.

CEZAEVİNDEKİ COVID-19 İZİNLERİ UZATILDI
Erdoğan, açık cezaevlerinden Covid-19 izniyle salınan hükümlülerin 31 Mayıs’ta sona erecek izinlerini 31 Temmuz 2023’e kadar uzattıklarını da açıkladı.

SURİYE’YE OPERASYON HAZIRLIĞI
Erdoğan, “Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da atmaya başlıyoruz. “Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz, istihbaratımız hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır. Perşembe günü yapılacak MGK’da kararlarımızı alacağız” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top