BENZEMA’NIN MÜTHİŞ ÖYKÜSÜ

BENZEMA’NIN MÜTHİŞ ÖYKÜSÜ
Real Madrid’in Cezayir asıllı Fransız santrforu Karim Benzema, yıllarca takım arkadaşlığı yaptığı golcü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun gölgesinden kurtulduktan sonra ne kadar parlak bir yıldız olduğunu gösterdi.2009 yılından...

Real Madrid’in Cezayir asıllı Fransız santrforu Karim Benzema, yıllarca takım arkadaşlığı yaptığı golcü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun gölgesinden kurtulduktan sonra ne kadar parlak bir yıldız olduğunu gösterdi.

2009 yılından Ronaldo ile birlikte Real Madrid kariyerine aynı yılda başlayan Benzema, her sezon birçok gole imza atmasına rağmen takım arkadaşı Ronaldo’nun gerisinde kalarak gollerinden daha çok Ronaldo’ya yaptığı asistlerle gündeme geldi. Benzema, attığı goller dışında 104 asistle Real Madrid’in tüm zamanların en çok asist yapan oyuncusu özelliğiyle de dikkati çekiyor.

Futbol dünyası, 2018 yılında Ronaldo’nun Real Madrid’den ayrılması sonrası ise Benzema’nın görünen yeteneğinin ötesinde arka planda kalan ve o zamana kadar tam olarak fark edilmeyen bir yıldıza dönüşümüne şahit oldu.

Real Madrid’in 34 yaşındaki kaptanı Benzema, kariyerinde ilk defa “Altın Top”un sahibi oldu. Benzema, geçen sezon tüm kulvarlarda çıktığı 46 maçta 44 gol atarak kulübünün UEFA Şampiyonlar Ligi ve İspanya Birinci Ligi (La Liga) şampiyonu olmasında başrol oynamıştı.