‘Beraat’ten 25 yıl sonra ‘kırmızı bülten’e

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 17, 2023 / 08:59

Mısır çarşısında 25 yıl önce 7 kişin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davada verilen beraat kararı Yargıtay’da bozulan sosyolog Pınar Selek hakkında kırmızı bülten ve tutuklama kararı çıkarıldı.

Yargıtay, Pınar Selek’e verilen beraat kararını, Anayasa Mahkemesi’nin bu davayı doğrudan ilgilendiren hak ihlali kararı vermesinden 5 gün sonra bozduğu ortaya çıktı.

Kısa Dalga’dan Kemal Göktaş’ın haberine göre, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Pınar Selek’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi gerektiğine ilişkin kararı doğrultusunda Selek hakkında tutuklama ve kırmızı bülten çıkartılmasına karar verdi.

“AYNI DAVADAN TAM DÖRT KEZ BERAAT ETTİ”
Hala Tanığız Platformu, Pınar Selek hakkında çıkartılan tutuklama ve kırmızı bülten kararına “Karanlıklar Pınar Selek’i boğamayacak” başlığıyla yaptığı açıklamada tepki gösterdi.

Pınar Selek hakkında aynı davada 4’üncü kez beraat kararı verildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Ve bu 4 beraat bile yetmedi! Son beraat kararının ardından sekiz yıl dava incelenmeksizin bekletildikten sonra yine besbelli bir seçim öncesi dönemi bulanıklığından da medet umularak, operasyon denebilecek bir hamleyle 31 Mart için duruşma tarihi verildi ve Pınar hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Siz Pınar’ı mahkûm edemezsiniz ama biz bir insana, ailesine ve uğruna mücadele ettiği herkese dayatılan bu insanlık dışı zulmü 25 yıldır her gün, her an mahkûm ediyoruz” denildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top