Berberoğlu diplomasisi

Berberoğlu diplomasisi
Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’dan oluşan CHP heyeti, Berberoğlu’nun durumunu görüşmek için TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret etti. Görüşmede,...

Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’dan oluşan CHP heyeti, Berberoğlu’nun durumunu görüşmek için TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret etti. Görüşmede, AYM’nin karar gerekçesinin beklenmesi kararlaştırıldı.
Görüşme sonrası Mecliste basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Şentop’la görüşmede Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararı ele aldıklarını aktardı. Berberoğlu’nun hak ihlaline uğradığını ifade eden Altay, “En makul olanı, TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop’un, Enis Berberoğlu’nu göreve davet etmesidir. Diğer bir usul ise Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararının TBMM Genel Kurulunda okunmasıyla daha önce Meclis’te okunan kararın kendiliğinden yok hükmünde olduğunun tespitidir.” dedi.
TBMM Başkanı Şentop’u menfi bir tutum içinde görmediklerini vurgulayan CHP’li Altay, “Sayın Şentop’un elbette bir hukukçu olarak yeni bir usul ihdas edileceği için ince eleyip sık dokumasına bir itirazımız olmayacaktır. Öyle anlaşılıyor ki Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararından sonra Sayın Başkanımızla yine görüşmemiz gerekecek.” ifadelerini kullandı.
Geciken adaletin adalet olmadığını dile getiren Altay, Berberoğlu’nun mağduriyetlerinin giderilmesi ve bir an önce TBMM’deki temsil görevine dönmesi gerektiğini kaydetti.