Berlin’de korkutan olay

Berlin’de korkutan olay
Almanya’nın başkenti Berlin’de bir otomobilin kaldırımdaki insan kalabalığına dalması sonucu en az bir kişi öldü, sekiz kişi de yaralandı. Berlin polisi, kimliği hakkında henüz detaylı bir bilgi verilmeyen araç sürücüsünün...

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir otomobilin kaldırımdaki insan kalabalığına dalması sonucu en az bir kişi öldü, sekiz kişi de yaralandı. Berlin polisi, kimliği hakkında henüz detaylı bir bilgi verilmeyen araç sürücüsünün olay yerinde gözaltına alındığını ve sorgusunun devam ettiğini bildirdi.

DW Türkçe’nin haberine göre, polisten yapılan açıklamada, olayın bir kaza mı ya da bilinçli mi yapıldığının şu an için bilinmediği ifade edildi. Berlin İtfaiyesi de çok sayıda polis ve ambulansın bulunduğu olay yerinde, yaklaşık 60 kişilik bir ekiple yaralıların tedavisine başlandığını duyurdu.

Olayın yaşandığı yer, 19 Aralık 2016 tarihinde bir TIR‘ın Noel pazarına bilinçli bir şekilde girerek, 12 kişinin neden olan İslamcı terör saldırısı yapılan yere sadece 150-200 metre mesafede.