Berlin’deki saldırıdan üzücü haber

Berlin’deki saldırıdan üzücü haber
Almanya’nın başkenti Berlin’i kana bulayan 29 yaşındaki sürücünün Ermeni asıllı, Alman vatandaşı 29 yaşındaki Gor H. olduğu ve arabasından Türkiye aleyhinde yazılar ile pankartlar çıktığı bildirildi.Sözcü’nün...

Almanya’nın başkenti Berlin’i kana bulayan 29 yaşındaki sürücünün Ermeni asıllı, Alman vatandaşı 29 yaşındaki Gor H. olduğu ve arabasından Türkiye aleyhinde yazılar ile pankartlar çıktığı bildirildi.

Sözcü’nün haberine göre Gor H., Türklerin de yoğun olarak yaşadığı Ku’damm’da kaldırımdaki bir grup insanın üzerine arabasını sürdü. Hessen Eyaleti’ndeki Bad Arolsen’den gelen öğrenci grubunun arasına dalan sürücü, bir öğretmeni öldürdü, en az 12 kişiyi yaraladı.

Gor H.‘nin daha önce çeşitli suçlara karışığı ve polis tarafından tanınan biri olduğu belirtildi Bir Alman polis yetkilisi, “Kesinlikle kaza değil. Silahlı bir adam, buz gibi bir katil” açıklaması yaptı.

Berlin İçişleri Senatörü Iris Spranger, “Arabada Türkiye ile ilgili yazılar ele geçirildi“ açıklaması yaptı ama bunların içeriği açıklanmadı.

Olaydan sonra kaçmaya çalışırken, çevredekiler tarafından yakalanan ve anında polise teslim edilen 29 yaşındaki saldırganın hem hastanede tedavisi hem de sorgusu sürüyor.