Berlusconi ve Putin’in mektup arkadaşlığı

Berlusconi ve Putin’in mektup arkadaşlığı
İtalya’da yeni hükümette yer alması beklenen eski başbakan Silvio Berlusconi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dostluk ilişkilerini yeniden canlandırdığını, birbirlerine votka ve şarap hediye ederek «çok tatlı mektuplar»...

İtalya’da yeni hükümette yer alması beklenen eski başbakan Silvio Berlusconi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dostluk ilişkilerini yeniden canlandırdığını, birbirlerine votka ve şarap hediye ederek «çok tatlı mektuplar» yazdıklarını söyledi.

25 Eylül’de yapılan genel seçimleri kazanan sağ ittifakta yer alan Berlusconi’nin, partisi Haydi İtalya’nın dün Temsilciler Meclisi’nde yaptığı toplantıdaki konuşması basına yansıdı. Berlusconi’nin ses kaydında şu sözleri duyuluyor:
‘’Putin ile yeniden temasa geçtim. Doğum günüm için bana 20 şişe votka ve çok tatlı bir mektup gönderdi. Ben de cevaben Lambrusco (şarap) ve aynı şekilde tatlı bir mektup yolladım. 5 gerçek arkadaşı içinde ilk sırada benim geldiğimi söyledi.’’

Ses kaydının ortaya çıkmasının ardından Haydi İtalya Partisi, Berlusconi’nin bu sözlerle geçmişte yaşanan bir olayı aktardığını öne sürdü. Berlusconi 29 Eylül’de 86. doğum gününü kutlarken, Putin 7 Ekim’de 70 yaşını doldurmuştu.