BEŞ İLİ ÖRNEK GÖSTERDİ

BEŞ İLİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplam vaka sayılarının en düşük olduğu illerin Gümüşhane, Tunceli, Kars, Burdur ve Bartın olduğunu belirterek, “Vaka sayısında istikrarlı...

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplam vaka sayılarının en düşük olduğu illerin Gümüşhane, Tunceli, Kars, Burdur ve Bartın olduğunu belirterek, “Vaka sayısında istikrarlı azalma gösteren 5 ilimiz Tekirdağ, Balıkesir, Samsun, Kırşehir, Düzce. Gümüşhane’de ise 2 haftadır hiç vaka görülmemiştir. Verdiğim bilgileri tüm şehirlerimizi kapsayacak şekilde yarından itibaren bakanlığımızın web sitesinde bulabilirsiniz” ifadesini kullandı.
Vakaların yüzde 53,74’ünün İstanbul’da tespit edildiğini açıklayan Koca, “Son iki hafta içinde 5 ilimizin vaka sayılarında artış olmuştur. Bu iller Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır’dır” dedi. Koca ayrıca, Bilim Kurulu’nun 65 yaş ve üstüne yönelik kısıtlamanın devam etmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiğini belirterek, “Bu kısıtlamanın devamından yanayız” diye konuştu.
YAŞ ORTALAMASI DÜŞÜŞTE
Son bir ayda pozitif çıkan vakaların yaş ortalamasında düşüş eğilimi olduğunu belirten Koca, “En fazla vaka 25-45 yaş arasında görülüyor. Hareketlilik arttıkça daha fazla gencimizin taşıyıcı olduğu anlaşılıyor” diyerek son 24 saatin koronavirüs tablosunu açıkladı:
“Bugünkü vaka sayımız 1192. Vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 19. Bugün iyileşen hastalarımızın sayısı 2311. Bugün toplam yoğun bakımdaki hasta sayımız 1035. Entübe olan hasta sayımız 362. Test sayımız ise 52 bin 313”