Beş senede kesilen ağaç miktarı 115 milyon metreküp

Beş senede kesilen ağaç miktarı 115 milyon metreküp
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta ormanlardan endüstriyel odun ve yakacak odun olmak üzere yaklaşık 115 milyon metreküp odunun kesildiğini söyledi.Önergeye...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta ormanlardan endüstriyel odun ve yakacak odun olmak üzere yaklaşık 115 milyon metreküp odunun kesildiğini söyledi.
Önergeye verdiği yanıtta 2015-2019 yılları üretim bilanço sonuçlarına göre 115 milyon 666 bin 722 metreküp dikili ağaç damgasına karşılık 90 milyon 362 bin 603 metreküp endüstriyel odun ve 24 milyon 739 bin 952 ster yakacak odun üretimi yapıldığını açıklayan Pakdemirli, yangın zararının hesaplamasında ağaç sayısının değil, yangından zarar gören alanın hesabının esas alındığını belirtti.
Orman anenajman planlarında Türkiye ormanlarından yıllık 15-16 milyon metreküp üretimin hedeflendiğini, bu rakamın önce 20 milyon metreküpe sonrasında 30 ve 40 milyon metreküpe çıkarıldığını söyleyen Gürer, “Ülkemiz ormanları hükümet eliyle yok edilmektedir. İktidar, ayakta kalabilmek ve ekonomiyi güçlendirmek için inşaat sektörüne malzeme sağlamak için, orman sahalarında maden alanları açarak odun üretimini üç katı arttırılmıştır” diye konuştu.