Beşiktaş evinde rahat

Beşiktaş  evinde rahat
Şampiyonlar Ligi şansını sürdürmek için kazanmak zorunda olan Beşiktaş, 29. haftanın açılış maçında düşme hattındaki Konyaspor’u ağırladı. Denizlispor'u farklı geçen Sergen Yalçın'ın ekibi, Konya engelini de 3-0'la...

Şampiyonlar Ligi şansını sürdürmek için kazanmak zorunda olan Beşiktaş, 29. haftanın açılış maçında düşme hattındaki Konyaspor’u ağırladı. Denizlispor'u farklı geçen Sergen Yalçın'ın ekibi, Konya engelini de 3-0'la aştı ve çıkışını sürdürdü. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleye damga vuran Burak Yılmaz, 1 gol, 2 asistle maçın yıldızı oldu.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 40. dakikada Burak Yılmaz, 45+2. dakikada Abdoulay Diaby ve 52. dakikada Jeremain Lens kaydetti. Beşiktaş'ta sarı kart gören Tyler Boyd cezalı duruma düştü.
Burak Yılmaz maça damga vurdu
Siyah-beyazlıların golcü ismi Burak Yılmaz, attığı golün yanı sıra diğer iki golün de asistini yaparak maça damga vurdu. Konyaspor son 6 maçta 8 gol atan ve bu sezon Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de 6 asiste ulaşan Burak Yılmaz, 2010/11 sonrası dönemde en fazla gol pası verdiği sezonu egale etti (2013/14'te Galatasaray adına 6 asist). Ayrıca Burak Yılmaz, Sergen Yalçın yönetimindeki son 9 maçta 8 gol kaydetti.
Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 50'ye yükseltti. İttifak Holding Konyaspor 27 puanda kaldı. Süper Lig'de gelecek hafta Beşiktaş, Kayserispor'a konuk olacak. İttifak Holding Konyaspor, Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

Dorukhan Toköz, 264 gün sonra sahada

Beşiktaş'ın Süper Lig'de geride kalan yıl 6 Ekim'de Aytemiz Alanyaspor ile yaptığı karşılaşmada ağır bir sakatlık geçiren ve ameliyat edilen Dorukhan Toköz, 264 gün sonra yeniden maç kadrosunda yer aldı.
Bir süredir takımla antrenmanlara çıkan Dorukhan, Sergen Yalçın tarafından 21 kişilik kadroya dahil edildi.