BEŞİKTAŞ HAVLUYU ERKEN ATTI

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 14, 2020 / 07:13

Beşiktaş, hakkıyla Antalyaspor’a evinde kaybetti. Pandemi arasının bu takıma yaramadığı görüldü.
Caner’in yerine Rıdvan sahadaydı. Cezalı Burak Yılmaz’ın formasını ise Güven Yalçın giymiş, Ersin de nihayet kaleyi evine dönen Karius’tan devralmıştı. Ersin Destanoğlu kaptığı formayla 13 yıl aradan sonra kaleye geçen en genç oyuncu olarak tarihe yazıldı.
Sergen Yalçın gelecek sezon yepyeni bir takım ve anlayışı ortaya koyacağının işaretlerini veriyor. Pandemi sonrası sahada 19 yaşında iki isim görmek güzeldi.
Oyuna dağınık başlayan Beşiktaş 15. dakikada golü kalesinde gördü. Sinan’ın golüne 20 dakika sonra da Hamilton eşlik etti. Antalya 2-0’a çok çabuk ulaştı. Tamer Tuna’nın Antalya’ya sahiden eli değmiş. Dipdiri bir takım yaratmış.
Boyd ve Güven pandemi arasını iyi değerlendirememiş göründü. Atiba yine bitmeyen enerjiyle oynadı, Rıdvan Caner’den fazla göründü ama ilk yarı için yetmedi. İlk yarı daha çok Diaby ve Boateng’in geçişli oyunu kafa karıştırdı. Elneny ve Atiba bu geçişlere uyumlu değildi. Yüzde 73’e yüzde 27 topa sahip olmaya rağmen, golü bulamak Avcı’lı günleri hatırlattı. Pas, pas, pas, sonuç yok.
İkinci yarıya ilk yarının kayıp isimleri Güven ve Diaby, kenara çekildi, Ljajic ve N’Koudou sahadaydı. Boyd sağa, N’Koudou sola, Boateng santrfora geçti.
Düdükle beraber Sinan’ın şutu direkte patladı ve Antalya üçüncü golden oldu. 53 ve 54. dakikalarda Antalya ceza sahası içinde yaşananlar inanılmazdı. Kaçması imkansızlar kaçtı, kurtarılması imkansızlar kurtarıldı.
Sergen Yalçın bu kez yeni kozlarını sürdü sahaya. Boyd ve Boateng, Umut Nayır ve Lens yer değiştirdi. Değişiklik baskıyı attırdı. Beşiktaş Ljajic ayağından golü de buldu. Antalya sahasını adeta ablukaya aldı. Antalya kalecisi Boffin’i gerçekten kutlamak gerek. Helal olsun, nefis bir maç çıkardı.
Beşiktaş ikinci yarı daha iyiydi ama ilk yarının hesabını göremedi. 8’de 8 başlamadan bitti, artık gerçekler sadece gelecek yıl Avrupa’ya bilet alıp alamamakta.
Kalan 7 maçın da Beşiktaş açısından çok farklı olacağını beklemek iyimserlik olur. Hedeflerinden erken koparsan sonuç bu olur. Evet Avrupa hedefi önemli ama ondan daha önemlisi kısıtlı bütçeyle gelecek senenin planının şimdiden yapılması. Önümüzdeki maçlarda daha fazla gençlere yer verilmesi oynama garantisiyle para kazanan ama verimli olmayanların kenara çekilmesi faydalı olacak bence.
Bugün geriye bakıldığında Abdullah Avcı’nın Beşiktaş’a ne kadar zarar verdiği yeniden görülüyor. SMS’lerle destek arayan Beşiktaş’ın Abdullah Avcı’ya hala 30 milyon lira borcu olduğunu hatırlatalım.
Cefakar taraftarı merak etmeyin Beşiktaş’ı bırakmaz. Dün gece bile sosyal mesafeyi koruyarak stadın dışından, Beleştepe’den sesini içeri duyuran kardeşlere de selam olsun buradan.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top