BEŞİKTAŞ HEYECAN YARATTI

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 9, 2021 / 13:00

Müsabaka, sahada Cüneyt Çakır, Bahattin Duran VAR’da da Mete Kalkavan üçlüsünün Beşiktaş’ın tertemiz golünü iptal etmesiyle başladı.

Henüz ilk dakikadaki bu pozisyonla maça damgalarını vuracaklarını gösterdiler. Nitekim 13. dakikada Babel’in ofsayt pozisyonunda kargacık burgacık çizgiler çizen VAR ekibi, Galatasaray’ı 1-0 öne geçirmeyi başardı.
Beşiktaş, derbi maçına çıkmış olmanın özel önemini bir kenara bırakmış, maçı sıradan, üç puan alınması gereken, öylesine bir müsabaka olarak kağıda yazmış, aynı oyun planını kusursuz sahneye koyabilmek için sahaya çıkmış gibiydi. Önde baskısı, topu ayağında anlamlı tutma becerisi, maç hakemlere kalmasa sonuç verecek gibiydi.
Babel’in ofsayt golünden sonra aynı dakikalarda Fenerbahçe’nin de mağlup duruma düştüğü bilgisi sahaya ulaşınca Galatasaray’ın iştahı arttı.

Ancak golün ardından Ghezzal’ın ceza sahasına doldurup Larin’e al da at dediği orta, sonuçsuz kalınca maç yeniden başlayamadı.
Böyle olunca, inisiyatif yeniden rakibin değil, düdüğü öttürenlerin eline geçti. Olmayan faulleri icat etmeler, verilmeyen kartlar, kesilen ataklarla “hakem takımı” maçın kahramanı olma arzusunu gösterdi.
Eyyam dakikaları başladı. Donk’un korner atışı sırasında Atiba’nın formasını fevkalade çekmesi ardından ayağına basması kaçırılabilirlerdi. Beşiktaş lehine penaltı çalındı. Maç beraberliğe geldi.

Dedim ya kahraman olacaklar. Henüz dakikalar geçmeden bu kez Atiba’nın Falcao’ya yaptığı hareket VAR’a bile gidilmeden penaltı ile ödüllendirildi. İlk yarı tüm golleri hakemler atmış oldu ama Beşiktaş soyunma odasına bir farkla mağlup gitti. Galatasaray ligin en çok penaltı kullanan kulüp ünvanını yine kimseyle paylaşmamış oldu.
Rakibine karşı 13’e 11 oynayan (Kafan karıştıysa, Cüneyt Çakır ve Mete Kalkavan’ı da dahil et 11’e) Beşiktaş sınırlı kenar hamlelerinin zorunlulukları içindeydi.

İkinci yarı Dorukhan ve Necip oyuna dahil oldu. Ljajic ve Töre oyundan alındı ama takıma katkı sağlamadı. 67’de Ghezzal sonra Dorukhan kaçırdıkları pozisyonları ilerleyen dakikalarda çok aradılar.
Zira 77’de skoru 3-1’e getiren Arda Turan iki takım arasındaki ikili averajı da eşitleyerek, kim daha çok gol atarsa pozisyonuna getirdi.

İkincilik yarışındaki bir diğer rakip de uzatmalarda renktaşını yenmeyi başararak yeniden hesap makinesini önüne aldı.
Beşiktaş, şampiyonluğunu ilan edebileceği bir gecede bir kez daha gördü ki rakiplerinin sahayla ilgisi bir yere kadar. Forma var, şort var, tozluk var, krampon var. Adalet yok, top yok, kural yok.
Atiba’nın bir metre içerideki topuna aut kararı veren Bahattin Duran denen bayrak, yediğin hakkı unutma. Dönen pozisyon gol oldu. Saklamalısın o bayrağı.

Beşiktaş bir heyecan yarattı. Şampiyonluğun kararını salı ve cumartesi maçlarına bıraktı.
Önce Karagümrük ile oynayacak, sonra kupa finalinden iki gün önce de Göztepe müsabakasına çıkacak Beşiktaş.
Sergen Yalçın, beklenenin aksine Beşiktaş’ın futbolunu bu maça yansıtamadı. Ama hakkını verelim hakemler de esas aktörler olarak buna büyük katkı sağladılar.
Hala ipler Beşiktaş’ın elinde. Söke söke buraya getirdiği şampiyonluğu TFF eliyle verebilir mi, verebilir. Alanlar bunu tarihlerinin altın raflarına koyar.
Ama şu unutulmamalı.

Beşiktaş’ın savaşı bitmedi. Bu kadroyla gelecek şampiyonluk zaten başta federasyon olmak üzere hepsinin suratına şamar gibi inecek.
Beşiktaş, hakkını alacak.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top