BEŞİKTAŞ SİYAH VE BEYAZ OYNUYOR

BEŞİKTAŞ SİYAH VE BEYAZ OYNUYOR
Beşiktaş’ın bir seriye ihtiyacı vardı. İki haftadır üst üste evinde oynuyor Kara Kartal. Yeni transfer, ayağının tozuyla Everton yedek kulübesinden çıkıp gelip ilk 11’e adını yazdırmış önemli yıldız. Bamidele Jermaine...

Beşiktaş’ın bir seriye ihtiyacı vardı. İki haftadır üst üste evinde oynuyor Kara Kartal. Yeni transfer, ayağının tozuyla Everton yedek kulübesinden çıkıp gelip ilk 11’e adını yazdırmış önemli yıldız. Bamidele Jermaine Alli… Tribün daha gelmeden bestesini yapmış, stadın sesçi dayısı ona şarkı ayarlamış bile. Stat kapalı gişe. Pascal Nouma bile tribünde düşünün. Dele Alli şaşkın daha ısınırken… Çakal tribünleri izlerken kaç top kaçırdı.

Ama Ghezzal büyük eksik, bence onun kadar olmasa da Josef de öyle.

Beşiktaş büyük bir iştahla başladı müsabakaya. Hep ileriye ve olabildiğince kanatlardan 11. dakikada sonuç aldı. N’Koudou’nun Weghorst’a uzattığı topu görmediği ama ezbere bildiği Muleka’ya göndermesi Beşiktaş’ın öne geçmesine yetti. Bu Muleka’dan çok umutluyum. Muleka Beşiktaş’ın yıldızlarından biri olacak. Weghorst’un da hakkını yemeyelim. Ligde 4. maç. Dört maçta da doğrudan gole katkı. Dört dörtlük kısaca.

Golü erken gören Beşiktaş taraftarı susar mı? “Çocuklar inanın inanın çocuklar/Güzel günler göreceğiz güneşli günler/Motorları maviliklere süreceğiz/Güzel günler göreceğiz güneşli günler” marşını söylemeye başladılar erkenden.

Weghorst’u unutup marşa tam dalmışken, Rosier’in nefis ortasına altın kafa uçmasın mı? Beşiktaş yarım saati görmeden 2’yi buldu bile Weghorst ile. Ve yine yeniden Muleka kornerden gelen ortayı ağlarla buluşturduğunda dakika 42 idi.

Orta hakem baktı Beşiktaş coştu, golden hemen sonra N’Koudou’ya yapılan net penaltıyı es geçti. Bunların adı değişir vicdansızlıkları değişmez.

Beşiktaş’ın oyun temposu mükemmel ama 90 dakika sürmesi imkânsız. Evet hoca yüklemeyi iyi yapmış. Ve fakat ikinci yarıdaki tempo ilk yarıdaki oyunun çok gerisindeydi.

Oynattığı oyunla ilk yarı taraftara güven rakiplerine korku veren Valerien İsmael’in oyuncu değişiklikleri de sorunlu. Öyle kritik isimleri bir anda oyundan alıyor ki adeta
kendi sistemine de ihanet ediyor. Biraz güçlü bir ekip bu değişiklik hatalarını af etmez. Nitekim Alanya affetmemişti.

Değişiklikler aynı zamanda oyun disiplinin de bozulmasına neden oluyor. 72. dakikada N’Koudou’nun yaptıkları neydi öyle? Tükenmek üzere olan enerjisini anlamsız ayak oyunlarıyla bitirdi adeta.

Ve çok rahat hatta farka koşacağı bir maçı son 15 dakikada adeta kabusa çevirdi siyah beyazlılar. Sivas’ın yeni transferi Dia Sabi’A oyuna girer girmez oyunu 3-1’e getirdi. Ardından yüzde yüz bir gol kaçırdı Sivas.

Tribünler, İzmir Marşı, laiklik sloganları ile kendinden geçerken, sahadaki en endişeli isim Necip ve kaleci Ersin idi.

Beşiktaş 4. haftada liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Oturmak zor ama inmek kolay. Beşiktaş’ın önünde çok yol var daha. Gidiş kötü değil, kumaşlar iyi. Hoca biraz
kendini toparlar ise transferde de çok geride kalmayan Beşiktaş son sözü söylemeden ligde karar alınmaz.

Bu maçta Rosier’e, Necip’e, Saiss’e, Salih’e, Gerson Fernandes’e Muleka’ya ve Weghorst’a özel bir alkış gelsin benden. Dele Alli’ye de bir nazar boncuğu. Ve Zafer Bayramımızı zaman zaman maçı da kenara bırakarak hakkıyla kutlayan Büyük Beşiktaş taraftarına teşekkürler.