BEŞİKTAŞ VAZGEÇMEYİNCE…

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 10, 2020 / 06:41

Pandemi nedeniyle hızlandırılmış bir lig. Fuat Çapa’nın göreve gelmesiyle kimliğini bulan ve ligde son 8 maçını kaybetmeyen Kasımpaşa ve Kayseri’de Avrupa yolunda fırsat tepmiş Beşiktaş… Maçın havası bu, Başakşehir dışında üsttekilerin tamamı puan kaybetmiş, Beşiktaş’a bir şans daha doğmuş.
Ligin alt tarafı ateş çemberi, kimsenin kimseye şakası yok. Kasımpaşa iyice rahatlamak istiyordu. Kadrosu da buna müsaitti.
Beşiktaş, kafası karışık başladığı maçta 6. dakikada golü buldu. Caner’in asisti, Boyd’un dokunuşu golü getirdi. Tyler Boyd da Beşiktaş formasıyla nihayet gol attı.
Maçın gollü geçeceği belliydi. Kasımpaşa ataklarının iki müthiş ismi Thiam ve Koita sahneye çıktı. Kasımpaşa Koita’nın ayağından beraberliği sağladığında dakikalar 21’i gösteriyordu.
27’de Ruiz’in çizgiden çıkardığı topla geriye düşmeyeceğini sanan Beşiktaş, dakikalar 28’e geldiğinde bir anda yenik duruma düştü. Koita meşin yuvarlağı adeta iğne deliğinden geçirdi.
Gökhan Gönül sakatlanıp oyundan çıkınca Beşiktaş’ın sahaya dizilişi tümüyle değişti.
İkinci yarıya soyunma odasında yenen fırçalardan mı bilinmez ama Beşiktaş çok daha arzulu başladı. Golü de erken buldu. Boateng maçı yeniden başlattı. Dakika 49 idi gol geldiğinde.
İki gole imza atan Koita’nın sakatlanmasına karşın Kasımpaşa, Beşiktaş’ın arzulu oyununa tempoyla karşılık verdi. Karşılıklı ataklar son vuruş becerisizlikleri nedeniyle golle sonuçlanmadı.
Ancak Beşiktaş vazgeçmedi. 4 dakika uzatmanın gösterildiği 90. dakikada Ruiz’in ortasına maç boyu sahada görülmeyen Güven ortaya çıktı ve harika kafa vuruşuyla Beşiktaş’ı galibiyete taşıdı.
Burak, Gökhan Gönül ve Atiba olmadan sahada verilen mücadele önemliydi, bunun altını çizmeli.
Önemli galibiyet. Zira bu sonuç Beşiktaş’ın Avrupa ligine şimdilik rezervasyon yapmasını sağladı.
Ama bu sadece rezervasyon, canı burnunda bir Malatya deplasmanı var. Sonra İnönü’de Fener derbisi ve düşme korkusunu üzerinden atamamış Gençlerbirliği ile deplasman maçı.
Beşiktaş, Avrupa’da boy göstermek istiyorsa kaybedecek artık tek puanı yok.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top