BEŞİKTAŞ VİDALIYOR

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 25, 2020 / 11:11

Önceki gün Kadıköy’de Dünya Kupası’nda maç yönetmiş, şampiyonlar liginin kadrolu hocasının VAR’da olduğu, sahada ise hakem adı verilmiş bir görevlinin katlettiği maça tanık olduk.
Dedik ki, herkesin ittifak ettiği bu rezillikten sonra herhalde hakemler kendine bir çeki düzen verir. Sahadakiyle, yandakiyle, VAR’dakiyle…
Öyle olmadı.
Bizim nasibimiz de bu, iyimser beklentilerimizin hayal kırıklığı ile sonuçlanması.
Ne yapalım?
Ankaragücü, Beşiktaş’a iyi çalışmış. Kartal’ın baskı kurduğu zannedip geriyi unuttuğu üç pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kaldı ilk yarıda. Atamadı. Kurtarıldı demiyorum, atamadı Ankaragücü’nün ileri uç adamları.
Beşiktaş, maçı Ankaragücü ceza sahasının önünde yaşamak istedi. Bunu becerdiği 24. dakikada Larin’in net golünü, VAR’a bile danışmadan iptal etti Halis Özkahya.
Öyle de kurnaz ki top ağlarla buluşmadan düdüğü çalıp VAR’ı devre dışı bıraktı. Kimin aklına gelir bu cinlik? Kimin; Türk futbolunu katleden bu adamların. Kendinden eminsen VAR’dan niye korkuyorsun?
Düdük bu, çalacak, maça kendince damgasını vuracak. Bak futbol tarihine, en kötü televizyonda yorumcu olursun, soytarılık yaparsın eninde sonunda. Ama senden bahsedilmez. O topçudan, o takımdan bahsedilir durur. Hakikatli olursan en azından rahat uyursun.
Topu oynayan Beşiktaş, pozisyonları bulan Ankaragücü idi. İlginç olan ilk yarı yüzde 72’ye yüzde 28 topla oynama oranına karşın daha çok şut çeken Ankaragücü’nün olmasıydı.
Bu Beşiktaş’ın hücumda yaratıcılıktan uzak olduğunun göstergesiydi. Larin’in yavaşlığı, Aboubakar’ın maça tam konsantre olamayışı, Mensah’ın iştahını yetersiz bıraktı.
İkinci yarıya da Ankaragücü iyi başladı. Ancak gizli İbrahimovic, Vida serisini sürdürdü. Bu sefer kafayla açtı kilidi.
Golden sonra düşmeme mücadelesi için savaştı Ankaragücü, Beşiktaş ise gole yatmak. Beşiktaş’ın paniğine anlam vermek güç.
Özellikle son 25 dakika Beşiktaş için kabus gibiydi. Aboubakar’ın bu kadar yorgun, farkında değil ama hayatının fırsatlarını ele geçiren Güven’in bu kadar laubaliliği kabul edilemez. N’Koudou’yu da ekleyelim listeye.
Olmaz. Beşiktaş formasını giyen adamlar böyle olamaz. Her türlü numaranın döndüğü bu ligde en az Hocanız kadar, Sergen Yalçın kadar ciddi olmalısınız.
Beşiktaş, zor bir deplasmanı hakeme rağmen geride bıraktı. Lig tarihinde en çok yendiği Ankaragücü istatistiğini değiştirmedi.
Sergen Yalçın’ın uzun yürüyüşü devam ediyor. Hem VAR’a rağmen hem VAR mı yok mu belli olmayanlara rağmen.

1972 Malatya doğumlu. Gazeteciliğe Malatya’da başladı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. Sırasıyla Meydan Gazetesi, Akis, CTV’de çalıştı. Daha sonra Kanal D, ATV ve Show TV’de muhabirlik ve yöneticilik yaptı. TRT Türk’ün kuruluşunda etkin görev aldı. Kanal’ın çözüm ortaklarından One Haber Ajansı ve Kuzey Haber Ajansı’nın Yayın Yönetmenliği görevini yürüttü. Dünyamız Detay, Gümüş Hilal, TRT Dünya Raporu gibi programları hazırladı. TRT Türk’te “10 Numara” isimli haftalık spor programında yorumculuk yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top