BEŞİKTAŞ’IN GERİ DÖNÜŞÜ VE ATİBA

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 8, 2021 / 10:54

İki haftada kaybettiği 5 puanla kötü giden rakiplerini şampiyonluk yarışına yeniden ortak eden Beşiktaş için hayati önemdeki bu maça zorunluluklar, farklı bir 11’i dizdirdi.
Karantinadan henüz çıkan ve idman eksiği olan Cenk Tosun, Aboubakar’ın yerinde sahada, Kasımpaşa maçında isteneni veremeyen Ljajic kenardaydı. Oğuzhan, uzun bir aradan sonra maça baştan başladı.
Daha ilk dakika dolmadan Ghezzai’nin zarif vuruşu direkte patladı. Üç yıl dört ay ara gerekiyormuş Cenk Tosun’un, İnönü’de “Tosun Paşa” diye anons edilmesi için. Fırsatçılığını iyi kullandı, Ghezzai’nin kornerine Atiba’nın ön direkteki kafasından seken topta. Hemen ardından ikiliyordu üst direk izin vermedi. Bunlar hep pandemi.
Direkten dönen top Beşiktaş’a “Atamayana atarlar” kuralını hatırlatacaktı ancak kaleci Ersin müthiş refleksiyle buna müsaade etmedi.
Direğin tozunu bir kez de Welinton aldı. Dakikalar 25 olmadan Beşiktaş’ın gollük üç şutunu, Alanya kalecisi değil, direkler durdurdu.
Direkler engel olur da hakem durur mu? Ortasıyla, yanıyla, VAR’ıyla Cenk Tosun’a yapılan harekete penaltı çalınamadı.
Beşiktaş çok paslı arayışları sürdürdü. Ama Alanya kontra ataklarda iki büyük tehlike yarattı.
Alanya ikinci yarıya hızlı başladı. Davidson’un 47’deki sert şutunu Ersin çelmeyi başardı. Salih’in Beşiktaş defansına attığı her top gol sinyali veriyordu. 52. dakikada Babacar boş kaleye atamadı. Artık tehlike çanları değil dört bir yandan sirenler çalmaya başladı Beşiktaş için.
Cenk’in kafasıyla dikdörtgeni tutturamaması, Ghezzai’nin vuruşunu kaleci Marafona’nın çelmesi tabelanın değişmesini engelledi.
Gidişata yine Ghezzai el koydu. O dakikaya kadar şutlarıyla kaleyi en çok yoklayan bu krampon, sihirli vuruşlarından birini yaptı ve 57’de farkı ikiye çıkardı. Ghezzai’nin topa verdiği falso görülmeye değerdi.
Cenk Tosun hiç idmana çıkmadan 70 dakika sorunsuz oynamayı başardı. Larin santrafora geçti, N’Koudou onun yerine sol açığa.
Josef’e haklı bir sarı kart gösteren Ümit Öztürk, bu oyuncunun Erzurum deplasmanına gitmesine mani olurken, bir kart da Sergen Yalçın’a çıkardı orta sahadaki faule itiraz etmesinden ötürü.
Görevlerini başarıyla sürdürüyorlar.
Atiba üçüncü asistini N’Koudou’ya yaptı 85’te. Maçın fişi çekildi.
Üç direk, üç gol ve Atiba’dan üç asist… Beşiktaş kötü gidişine son verdi. Erzurum maçında Josef ve Hasic dışındaki eksiklerini tamamlarsa, oynadığı iyi futboluna tam dönecek gibi görünüyor.
Maçın ardından FIFA resmi twitter hesabında Atiba için bir paylaşım yaptı. Paylaşımda Kartal’ın 38 yaşındaki kaptanı için şu ifadeler kullanıldı:
“Ahtapotların okyanustaki en yaratıcı canlılar arasında olduğunu söylüyorlar. Asistlerle bir hat-trick, ‘Ahtapot’ neden Boğaziçi’nin en yaratıcıları arasında olduğunu bir kez daha gösteriyor.”
Galatasaray’ın bay olduğu hafta bu üç puan moralini düzeltti Kartal’ın. Sonuç olarak 2021 senesinin en çok kazananı, en çok gol atanı ve en çok puan toplayan takımı Beşiktaş.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top