BEŞİKTAŞ’IN İHTİYAÇ LİSTESİ

Fatih Karagümrük beş maçtır yenilmiyor, Beşiktaş ise beş maçtır kazanıyordu sahaya çıkıldığında.

Ligin dikkat çekici iki forvetine sahip Karagümrük. Fabio Borini 11’de çıktı sahaya, Mbaye Diagne ile zamanını bekledi.

İlginç bir not da Beşiktaş’taki üçüncü döneminde ikinci maçına çıkan Vincent Aboubakar’ın son deplasman golünü kara siyahlılara atmış olmasıydı.

Hafif sakatlığı bulunan Romain Saiss’i riske etmedi onun yerine Tayyip Talha Sanuç ile başladı müsabakaya Hoca.

Muleka bu kez 11’de başlayamadı Atatürk Olimpiyat stadının kutupları andıran soğuğunda N’Koudou ile yan yana oturdu kulübede.

Maç öncesi Karagümrük teknik direktörü Andrea Pirlo bile “Atatürk Olimpiyat Stadı çok soğuk ve hep soğuk” diye yakınıyordu.

Zaten bu stadın yapımında emeği geçenleri, işçiler hariç elbette, her zaman güzel anarım. Futbol oynamayı bırakın kar üstünde mangal yapılmaz o mekanda.

Bir maçı da eksik Beşiktaş’ın tek hedefi tartışmasız üç puan alıp yukarıdakilerle mesafeyi daha da açmamaktı.

Müsabakanın ilk tehlikesini 5. dakikada ev sahibi ekip yarattı. Colin Kazım’ın akıllı pasıyla kaleci Mert ile karşı karşıya kalan Andrea Bertolacci kötü vuruşuyla ağları bulamadı.

9. dakikada Colin Kazım, kötü kafa vuruşuyla takımını golden etti. Beşiktaş defansı daha ilk dakikalarda alarm vermeye başladı. Özellikle de defans arkasına atılan toplar Beşiktaş için tehlike yarattı.

Beşiktaş bu iki tehlikeli atağa ancak 25. dakikada yanıt verebildi. Lakin Cenk Tosun, Tayfur Bingöl’ün harika pasını üst direğe nişanladı.

Ancak acısını çabuk çıkarttı. Sol kanatta topla buluşan Artur Masuaku ortasını Welinton Souza Silva asiste çevirince son dokunuş Cenk Tosun’a kaldı ve Beşiktaş öne geçti. Cenk Tosun beş maçta beşinci kez ağları sarstı bu golle. Tosun Paşa 9’ncu golüne de ulaşmış oldu.

İlk yarı böyle sona erdi.

Şenol Güneş ikinci yarıya iki hamleyle başladı. Romain Saiss ve Jackson Muleka oyuna girerken Vincent Aboubakar ve Jerome Redmond kenara alındı.

Velakin ikinci yarıya Karagümrük golle başladı. Fabio Borini asistini Magomed Ozdoev gole çevirince maç baştan başladı. Karagümrük ilk isabetli şutunu gole çevirmeyi başardı. Fabio Borini bu pasıyla ligin asist kralı oldu.

Beşiktaş’ın değişiklikleri Karagümrük’ün akılcı oyununa karşılık veremedi. Özellikle uzun toplarla Beşiktaş’ı daha çok koşturan Karagümrük istediği puanı almayı başardı ve Beşiktaş’ın serisini bozdu.

Beşiktaş’ın transfere ihtiyacı var. Şampiyonluk yolunda rakipleri güçlenirken, Beşiktaş yönetiminin aşırı özgüveni dikkat çekici.

Vincent Aboubakar hiç de hazır gelmedi Suudi Arabistan’dan. Hatta futbolu gerilemiş görüldü. Jackson Muleka misal. Beşiktaş’ta tam patlama yapması beklenen Muleka kayıplarda. Sezona çok iyi başlayan bir Kevin N’Koudou vardı, kayboldu.

Beşiktaş’ın defansı uyumsuz. Valentin Rosier’deki düşüş anlaşılır gibi değil. Rachid Ghezzal’ın sakatlığından beri ortada yok bu krampon.

Evet önceki 5 maçını kazandı ama aman aman bir futbolla yapamadı bunu. Kadro istikrarının da bir türlü sağlanamamış olması umutsuzluğu perçinliyor.

Beşiktaş orta sahası da ayrı bir mesele. Gedson Fernandes’in üzerine yıkılmış orta sahada kimin ne yaptığını anlayan beri gelsin.

Şenol Güneş’in işi zor. Hafta arası maçlarının da başladığı bu dönemde takıma nasıl dokunacak ve bu gidişatı değiştirecek merak ediyorum. Zira yönetiminden umduğu desteği göremediği de ortada.

1972 Malatya doğumlu. Gazeteciliğe Malatya’da başladı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. Sırasıyla Meydan Gazetesi, Akis, CTV’de çalıştı. Daha sonra Kanal D, ATV ve Show TV’de muhabirlik ve yöneticilik yaptı. TRT Türk’ün kuruluşunda etkin görev aldı. Kanal’ın çözüm ortaklarından One Haber Ajansı ve Kuzey Haber Ajansı’nın Yayın Yönetmenliği görevini yürüttü. Dünyamız Detay, Gümüş Hilal, TRT Dünya Raporu gibi programları hazırladı. TRT Türk’te “10 Numara” isimli haftalık spor programında yorumculuk yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top