Beşiktaş'ın şerefli finalleri

Beşiktaş'ın şerefli finalleri
İçinde isyan geçen her şey Beşiktaş’a pek yakışır. Müsabaka, 6. dakikada Gedson Fernandes’in kadife kramponuyla 1-0 başlayınca bu maçın hepimiz için güzel geçeceği belliydi. Beşiktaş’ın hücum iştahı önemli...

İçinde isyan geçen her şey Beşiktaş’a pek yakışır. 

Müsabaka, 6. dakikada Gedson Fernandes’in kadife kramponuyla 1-0 başlayınca bu maçın hepimiz için güzel geçeceği belliydi. Beşiktaş’ın hücum iştahı önemli sağ-sol ayırmadan kanatlardaki uçuşları büyüleyiciydi. Beşiktaş’ın filelerle buluşması hazin bir geç vakitti. 

Gedson Fernandes, maçı 1-0 başlattı ama Cenk’in 2 dakika sonra uzak direği hedefleyen vuruşu, hepimizi hüzünlendirdi. Ama bu talihsizlik Beşiktaş’ın iştahını arttırdı. 

Beşiktaş, ne güzel hücum oynuyor.

Beşiktaş’ın bu iştahı arttı ama futbol masada değil sahada kazanılır düsturu yine yenildi. 

Misal dün gecenin orta düdüğü, 17’nci dakikada, Gedson Fernandes’e yapılan penaltıyı afiyetle yedi. Bence haram. 

Sezonu ikinci bitirebilmek bu müsabakada Umut Meraş ve Muleka için bir şanstı. Muleka, 41’de zorlaya zorlaya golünü attı. Orta düdük, bunu da iptal etmek için taksimetreyi hava limanına kadar sıfırladı ama olmadı. Ne acayip adamlar bunlar.

Konyaspor devreye gitmeden skoru 2-1’e getirdi ama aynı taksimetre Gedson’a yapılan net faule kör baktı.

İkinci yarı müsabakanın 3-3’e gelmesinden söz etmeyeyim. 

Düşmanlıktan söz edeyim.

Tarihinin açıktan en büyük federasyon düşmanlığını yaşadı Beşiktaş. Federasyonun oyuncağı hakemler de üstüne düşeni yaptılar. Bunu görmek için göz gerek.

Tarih yazmaz ama ben söyleyeyim. Beşiktaş bu yılın açık ara şampiyonudur. 

Sayın Federasyon ve sayın hakemlere karşı bu bir dik duruştur.

Şenol Güneş, “İkincilik bir başarı değil başarısızlıktır. Beşiktaş her daim şampiyonluğa oynar” dedi maç öncesi. Doğrudur. Bu takımda görev alanlar tepeden tırnağa şunu bilmelidir ki bir başkadır Beşiktaş. 

Eline geçen fırsatlarla lig ikinciliğini Fenerbahçe’ye ikram eden Beşiktaş, alkışlanmalıdır. Kalbi kırık Beşiktaş taraftarı onurlu, haysiyetli duruşu ve derbilerdeki performansıyla başı diktir.

Beşiktaş, 40 yaşındaki Atiba’ya sahada veda edememiştir ama zaten kalbiyle vedalaşmayacaktır. 

Beşiktaş, sezonu 3’üncü kapatmanın hüznünü yaşarken ve futbolun sosyalisti Atiba ile vedalaşırken ağlamaklıdır. Ama Beşiktaş Türkiye’dir. 

“Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır, 

Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır”

Rahmetlik Sezai Karakoç’un da dediği gibi yenilgi üzerine yenilgi bir zaferdir aslında.

Beşiktaş, futbol tarihimizin en şerefli mağlubiyetlerine sahiptir. “Biz bu senenin şerefli üçüncüsü olarak yine ligin örnek takımı olduk” diyenler hiç yanılmadılar. 

Sezon bitti. Beşiktaş yaşıyor.