Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

Beşiktaş'ın Unutmaması Gereken Maç

Golü yiyene kadar Johan Cruijff Arena’da sessizlik hakimdi. Günlerdir kibir abidesi gibi davranan Hollanda takımı, neye uğradığını şaşırmış, maça tam konsantrasyonla çıkan Beşiktaş karşısında “Acaba?” demeye başlamıştı.
Öyle ki müsabakanın 10. dakikasında Kenan’ın pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında buluşan Batshuayi, biraz şanslı olsa Ajax filelerini Beşiktaş havalandıracaktı.
Dediğim gibi kendilerine gelmeleri 16 dakika sürdü. Çok rahat geldikleri Beşiktaş ceza sahasında Tadic’in pasıyla buluşan Berghuis sol çaprazdan vuruşuyla golü buldu.
Golden sonra sanki maça olan hırsını, inancını bir anda yitirir gibi oldu Beşiktaş. Burada eksiklikleri sıralamanın, yerinde oynamayanların adını saymanın anlamı yok. Beşiktaş formasını ikinci kez giyen Serdar bir Süper Lig, bir Şampiyonlar Ligi maçına çıktı düşünün.
Oyun hâkimiyeti ilk golün ardından tümüyle Ajax’ın oldu. Ersin olmazsa birbirini hiç tanımayan, yerini yadırgayan defans bloğunun da desteğiyle birkaç gol daha bulabilirlerdi. 43’te ilk golün sahibi Berghuis bu kez asisti yapacak, meşin yuvarlak Haller ve Serdar’ın bacaklarına adeta aynı anda değecek ve ikinci golü getirecekti.
Elinde kalan iki hamle oyuncusunu hiç bekletmedi Sergen Yalçın. Salih Uçan ve Rıdvan Yılmaz’ın yerine Gökhan Töre ve Oğuzhan Özyakup ikinci yarının başında girdi oyuna. Biraz daha pas yapmak isteyen görüntü içindeydi Kara Kartal.
Beşiktaş, 62’de Kenan Karaman ile golü buldu. Ama ya kokartının sahibi ya da atamasının imzacısı Türk Futbol Federasyonu orta hakemi gibi davranan Bastien, uyduruk bir faul ile golü yemeyi başardı. 66’da da Oğuzhan ile gole yaklaştık ama yine son vuruşu yapamadı.
Camdan takıma döndü sanki Beşiktaş. Bu kez de Umut Meraş sakatlandı.
Berkay Vardar, ilk maçına Şampiyonlar Ligi’nde çıktı A takımı ile. Beşiktaş semtinin can hocası Hülya Kurt’un öğrencisi Berkay’ın oyuna girmesi herkesi duygulandırdı. Semtte alkışlar yükseldi.
17 dakika sahada kaldı Berkay. 4 ikili mücadele kazandı, 2 hava topunu aldı, bir pas arası yapıp bir de top kaptı. Helal olsun sana çocuk. Bir helal da yaşıtı Serdar’a. Bu iki genç adamın yaşının toplamı Atiba’nın yaşını karşılamıyor. Atiba hala çok genç bu arada.
Kötü niyetli, takdir haklarını hep ev sahibinden yana kullanan hakem, sarı kartlar konusunda da Beşiktaş’a karşı bonkördü.
Beşiktaş, fark yemesini bekleyenleri yanılttığı gibi mücadelesi, hele de bu kadroyla mücadelesiyle saygı uyandırdı. Bu müsabaka ne Beşiktaş için ne de Şampiyonlar Ligi için ölçü olabilir.
Beşiktaş bu müsabakayı hafızasından silmemeli. Ne olursa olsun Beşiktaş forması giyen her topçunun, rakibi kim olursa olsun, nasıl mücadele edeceğini göstermesi açısından önemliydi.
Neredeyse 11 esas adamından mahrum Beşiktaş, İstanbul’da, İnönü’de eksiksiz bu karşılaşmanın rövanşını alır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi