BEŞİKTAŞ’TA CENK ZAMANI…

BEŞİKTAŞ’TA CENK ZAMANI…
Beşiktaş seriyi yakalamış, bozmak istemiyor, iştahlı. İştahlı ki Cenk, Aboubakar ve Muleka ile süslenmiş ileri üçlü. Tribün Aboubakar’ı son sezonunda pandemi nedeniyle izleyememişti, heyecanlı.Hava soğuk, ‘yağarın ha’...

Beşiktaş seriyi yakalamış, bozmak istemiyor, iştahlı. İştahlı ki Cenk, Aboubakar ve Muleka ile süslenmiş ileri üçlü. Tribün Aboubakar’ı son sezonunda pandemi nedeniyle izleyememişti, heyecanlı.
Hava soğuk, ‘yağarın ha’ dedirten cinsten. Tribünler tıka basa dolu. İnanmış çocuklar, inanan çocuklar.
İştahlı da başladı Beşiktaş müsabakaya. İlk 10 dakikada hem Cenk hem Aboubakar skoru değiştirmeye o kadar yaklaştı ki.

Dünkü müsabakanın en dikkat çekeni takipçilik idi. Beşiktaş takımı pozisyon takibi konusunda yeninden formatlanmış, belli. Deneme yanılmaların dışında girilen pozisyonu bırakmama Beşiktaş’ın galibiyetinde etkiliydi.
Dele Alli‘nin dönüşü Beşiktaş için çok önemliydi ama Gedson Fernandes’i ne yapacağız? Böyle biyonik bir adam olur mu? 5 maç 15 puan. Bu puanların her metrekaresinde var Gedson.
Alanyaspor ligin en ciddiye alınması gereken takımlarından biri. Oynama alışkanlığı olan, pas yapmayı bilen ve Candelas gibi bir maestroya sahip takım Alanya. Kötü de oynamadılar ama Beşiktaş’ın iştahı karşısında bu kadar direnebildiler.

Yine haksızlık olmasın. Müsabakanın en iyi oyuncuları kimdir sorusuna seçenekler arasında Beşiktaş kalecisi Mert var ise şapkayı biraz öne koyup konuşmakta yarar var. Alanya yeterince pozisyon buldu ama Mert inanılmaz refleksleriyle kalesini gole kapatmayı bildi.
Ahmed Hassan adlı golcüleri var. Beşiktaş’ta da adaşı oynamıştı ama bu forvet. Top ayağına bir türlü ulaşmadı. 9 golle geldiği İnönü’de Candelas ile daha iyi anlaşabilse maçın skoru farklı olabilirdi.

  1. dakikada pozisyonu takipte ısrar eden Cenk’in gole çevirdiği penaltı maçın O’nun günü olacağını gösterdi. Aboubakar takıma inanılmaz katkı sağlamış görünüyor. Rakibin stoperlerini allak bullak ediyor boş koşularıyla bile.
    36’da öyle nefis bir gol attı örneğin jeneriklik bence. Ama VAR devreye girdi iptal etti golü. Yazık oldu.
    Masuaku, yanlış tutmadıysam hesabı 22 topçu arasında en fazla topla buluşan, orta yapan adam. Gedson Fernandes gibi yılmak yok bu adam için de.
    İkinci yarının başında Fernandes’in şahane pasıyla ağların gücünü ölçen Cenk’in vuruşu da özeldi. Tribün tam nefesi aldı üflemeye hazır iken, Dele Alli yine pozisyon takibinin önemini gösterdi ve tabelayı ilan etti. Bir pozisyon dönüşünde 4 Beşiktaşlı kramponun ceza sahası içinde olması anlatmak istediğimin özetiydi aslında.
    Bence penaltı verse de itiraz etmezdim ama 71. dakikada Masuaku’nun yaptığı pozisyonun bin katını Beşiktaş her maçta yaşıyor ve ne hakemin gözü ne VAR’ın kamerası çalışıyor?
    Müsabakanın en hüzünlü anı benim için 84. dakikaydı. Kaleci Mert bir sakatlansa akla gelecek ilk isim Necip sağ ayağıyla uzak köşeye şutladı top direkten döndü. Çok üzüldüm. Harika olacaktı.
    Maç sonunda tribüne çağrılan Şenol Güneş’in talebelerini işaret etmesi, Cenk’in Aboubakar ile birlikte hocasını tribüne götürmesi önemliydi.
    Dün gece tribünleri dolduran taraftar şampiyonluk inancını ortaya koyuyordu ve Beşiktaş’ın inananları bundan pek fena mutluydu.