“Beşli çetecikler reis değiştirmek istiyor”

“Beşli çetecikler reis değiştirmek istiyor”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “5’li çete ile aramı bulmaya yeltenen sermayedar, holding, piyasa, kim olursa olsun pişman olur; bu böyle biline” açıklaması için “Beşli...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “5’li çete ile aramı bulmaya yeltenen sermayedar, holding, piyasa, kim olursa olsun pişman olur; bu böyle biline” açıklaması için “Beşli çetecikler’ reis değiştirmek istiyor. Bizde reis olmayacak, hukuk olacak. Bizim kapıyı çalmasınlar. Bu iktidarın suç ortaklarının gelecekteki iktidarımızla ilişkilenmek için yapmış oldukları temaslara duyarlı değiliz, kapalıyız. Bizi kimse Tayyip Erdoğan ile karıştırmasın” dedi.

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İktidar değişimini, ilk önce köylerde muhtarlar, Ankara’da bürokratlar… Muhtarlar salonlara sığmıyor. Muhtarlar değişime inandı. Bürokrasiden dosya yağıyordu. Tasnifleniyor. Bugünkü durumda, suç duyurusunda tüketilmek istenmeyenler, gelecekte bağımsız yargı için saklanıyor. Bir kısmı ile ilgili gerekli işlemler yapılıyor ama o konulara çalışılıyor.

Diğer taraftan o gemiyi erken terk etmek isteyenler var. Bizim tarafa atlamak istiyorlar. Genel Başkan dün akşam onlara, ‘durun’ dedi. Çünkü CHP’nin iktidarda olduğu dönemde, bugünkü gibi bir ilişkiye gerek yok.

‘Reis gitti yaşasın yeni reis.’ Yeni reis yok, hukuk var. Adalet var, eşitlik var. ‘Kral öldü, yaşasın yeni kral.’ Kral yok demokrasi var. Demokrasiye yeniden geçeceğiz. Öyle kendisini padişah gibi gören, ulufeler dağıtan, kendini methedene veren, sinir edene dirsek gösteren… Böyle bir anlayış Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bitiyor. Herkes bunu bilsin.”