Beştepe imzalamadı İBB öz kaynakla aldı

Beştepe imzalamadı İBB öz kaynakla aldı
İBB’nin bağlı kuruluşlarından İETT’nin metrobüs hattında görev yapan 670 aracın yaş ortalaması 10’a yükseldi. Yoğun şikâyetlere neden olan metrobüsleri yenilemek için 300 araç almak üzere 90 milyon euroluk dış krediye...

İBB’nin bağlı kuruluşlarından İETT’nin metrobüs hattında görev yapan 670 aracın yaş ortalaması 10’a yükseldi. Yoğun şikâyetlere neden olan metrobüsleri yenilemek için 300 araç almak üzere 90 milyon euroluk dış krediye Cumhurbaşkanlığı’ndan aylardır onay çıkmayınca, İETT öz kaynakları ile otobüs almak için harekete geçti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kendi öz kaynaklarıyla aldığı 160 metrobüs için imzalar atıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, imza töreninde, metrobüs filosunun yenilenmesi, taksi sayılarının artırılması gerektiğini ancak bunların engellendiğini belirtti, Erdoğan’a seslendi:
İSTANBULLUYU
MAĞDUR ETMEYİN
“İBB Meclisi’nden 300 otobüsün alınmasıyla ilgili, yaklaşık 1 yıl önce, 90 milyon euro’luk bir borçlanma yetkisi, oy birliğiyle geçti. Ne yazık ki, 9-10 aydır bu Ankara’da, Cumhurbaşkanlığı’nda bekletiliyor. Tek bir cevap, tek bir yorum dahi yok. Siyasi çekişmeler uğruna, İstanbulluların sıkıntılarını giderecek birtakım uygulamalara ve kararlara engel olunmamalı. Çok net. Cumhurbaşkanlığı’na sesleniyorum: İstanbulluyu mağdur etmeyin. İstanbulluyu mağdur ederseniz, İstanbullu sizi tanımaz. Çok net. Tanımaz. Bunu unutmaz. Yapmayın. Boş işler bunlar. İnanın boş işler. 16 milyon İstanbulluyu mağdur etmek, siyaset falan değil. Soruşturmalarımızı alıp, İçişleri Bakanlığı müfettişinin eline verip, aylardır orada beklemesine fırsat vermeyin. Kuru gürültü yapıp; bizim Meclis’ten oy birliğiyle onay verilen bir kararın bekletilmemesi için mücadele verin. Kuru gürültü yapmayın.”