Beyaz perdede bu hafta: 7 yeni film vizyona girecek

Beyaz perdede bu hafta: 7 yeni film vizyona girecek
7 yeni film, 9 Haziran Cuma günü sinemaseverler ile buluşacak. İşte, vizyona girecek o filmler:80 Günde Devrialem: 80 Günde Devrialem, açgözlü bir kurbağa ile iddiaya girip dünyayı dolaşmaya başlayan bir maymunun hikayesini konu...

7 yeni film, 9 Haziran Cuma günü sinemaseverler ile buluşacak.

İşte, vizyona girecek o filmler:

80 Günde Devrialem: 80 Günde Devrialem, açgözlü bir kurbağa ile iddiaya girip dünyayı dolaşmaya başlayan bir maymunun hikayesini konu ediyor. Passepartout, dünyayı dolaşmanın hayalini kuran bir marmoset maymunudur. Bir gün açgözlü bir kurbağa olan Phileas ile yolu kesişen Passepartout onunla büyük bir iddiaya girer. İkili, 80 gün içinde dünyayı dolaşmak ve bu süreçte 10 milyon istiridye toplamak üzere birbirlerine meydan okur. Bu sayede dünyayı gezmek için fırsat yakalayan Passepartout, sürprizlerle dolu heyecan verici bir maceraya atılır.

Transformers: Canavarların Yükselişi: Transformers: Canavarların Yükselişi, Otobotlarla Decepticon’lar arasındaki savaşa yeni dahil olan Predacon, Terrorconlar ve Maximal'ın maceralarını konu ediyor. Brooklyn'li kurnaz genç bir adam olan Noah ve gelecek vadeden arkeolog Elena, onları dünyanın dört bir yanına götürecek bir maceraya atılır. Onlar, Optimus Prime ve Otobotlar ile birlikte, Scourge adında evreni yok etmeye kararlı korkunç yeni bir düşmanla karşı karşıya kalırken çatışmanın içine çekilirler. Otobotlarla Decepticon’lar arasındaki savaşa bu kez Transformers dünyasına dahil olan Predacon, Maximal ve Terrorconlar da katılır.

Korkuyorum: Korkuyorum, otoriter annesi Mona ile çalkantılı bir ilişkisi olan ve babasını hiç tanımayan son derece gergin ve paranoyak bir adam olan Beau Wassermann'ın hikayesini konu ediyor. Kaygı bozukluğundan ve korku ataklarından muzdarip olan Beau, annesinin ölümü üzerine cenazesine katılmak için eski evine gitmek zorunda kalır. Ancak yolculuk sırasında onu bekleyen kötü güçlerle yüzleşmek zorunda kalır. Beau için bu yolculuk, iç dünyanın gizemini ve annesiyle olan ilişkisini çözmeye çalıştığı bir keşif yolculuğuna dönüşür.

Maske: Nezaketle Tebessüm: Maske, yaşadığı travmaların ardından yaşamına devam edebilmek için çeşitli kandırma yöntemleri bulan Barış'ın hikayesini konu ediyor. Barış, başından bela eksik olmayan, birçok meslekle ilgilenmeye çalışan genç bir adamdır. Hayatı boyunca birçok trajikomik olay yaşayan Barış'ın bu durumunun nedeni, geçmişinde yaşadığı ağır travmaların yansıması olarak görülür. Ancak yaşanılanların nedeninin altında düşünülenden daha büyük gizemler vardır.

Mia ve Ben Centopia'nın Kahramanı: Mia ve Ben Centopia'nın Kahramanı, ailesini kurtarmak için zorlu bir mücadele vermek zorunda kalan küçük bir kızın hikayesini konu ediyor. Mia, küçük sevimli bir kızdır. Yaklaşık bir yıl önce ailesi gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuş ve o günden beri kimse onlardan bir haber alamamıştır. Ailesinin yokluğuna üzülen küçük kız, ailesinin ortaya çıkacağına olan umudunu yitirmez. Ailesine kavuşacağına inanan ve o günün gelmesini dört gözle bekler. Mia, bir gün dedesi ile birlikte Centopia Efsaneleri adlı bir kitabı bakarken, kitabın içinden küçük bir kağıt düşer. Kağıdı incelemeye başlayan küçük kız, kağıtta üç sihirli bir taşın varlığından bahsedildiğini görür. Yazılanlara göre bu sihirli taşa sahip olan kişi sonsuz bir güce kavuşacaktır. Mia, okudukları karşısında şok olur çünkü kağıtta bahsedilen taşlardan bir tanesi, babasının kendisine armağan ettiği taştır. Diğer iki taşın da anne ve babasında olduğunu düşünen Mia, onların gizemli kayboluşunun nedeninin bu taşlar olabileceğini fark eder. Küçük kız vakit kaybetmeden ailesini kurtarmak için Centopia’ya gider. Burada bilemediği bambaşka bir dünya ile karşılaşan Mia, ailesini kurtarmak için Toxor adında kötü niyetli bir kurbağa ile savaşmak zorunda kalır.

İblis Karanlığın Sahibi 2: Yaşadığı maddi zorlukların altında ezilen ve eşi tarafından her şeyin sorumlusu olarak görülen Cengiz, içine düştüğü durumdan kurtulmanın yolunu arar. Bu sırada eşinin dolduruşuna gelen Cengiz, eniştesine yar olmayan bir definenin peşine düşer. Mustafa'yı bulup, definenin yerini öğrenen Cengiz, yaptığı plana sadık kalıp, tüm kurallara uysa da cinlerin kızına musallat olmasına engel olamaz. Onlar rahat bir hayatın hayalini kurarak girdikleri bu yolda, kendilerini daha büyük bir kâbusun içinde bulurlar. Kızlarını kurtarmak için hayalini kurdukları bu hayattan vazgeçseler de artık her şey için çok geçtir.

Saint Omer: Saint Omer, çocuğunu öldürmekle suçlanan bir kadının mahkemesine katılan genç bir yazarın hikayesini konu ediyor. Genç bir romancı olan Rama, 15 aylık kızını kuzey Fransa'da bir kumsalda yükselen dalgalara terk ederek öldürmekle suçlanan genç bir kadın olan Laurence Coly'nin davasına katılmak için seyahat eder. Duruşma devam ederken, sanıkların sözleri ve tanık ifadeleri Rama'nın düşüncelerini sarsar ve kendisini sorgulamaya başlar.