Beyaz Saray’da Nevruz kutlaması

Beyaz Saray’da Nevruz kutlaması
Beyaz Saray’da, Newroz dolayısıyla bir kutlama yapıldı. Kutlamaya, First Lady Jill Biden ile katılan ABD Başkanı Joe Biden de katıldı.İran’da yönetimi protesto edenlerin sloganlarıyla özdeşleşen ‹Beraye’ şarkısıyla...

Beyaz Saray’da, Newroz dolayısıyla bir kutlama yapıldı. Kutlamaya, First Lady Jill Biden ile katılan ABD Başkanı Joe Biden de katıldı.

İran’da yönetimi protesto edenlerin sloganlarıyla özdeşleşen ‹Beraye’ şarkısıyla başlayan etkinlikte, İranlı sanatçılar da performans sergiledi.

Bu yıl kutlamaların zor bir döneme denk geldiğini söyleyen Biden, Türkiye ve Suriye’de depremlerden etkilenenleri de andı. İranlı şair Hafız-ı Şirazi’nin şiirlerinden alıntı yapan Biden, Amerikan halkını oluşturan kültürel çeşitliliğe vurgu yaptı.

FIRST LADY’DEN KÜRTÇE SLOGAN
Etkinlikte konuşan Jill Biden da, “Beyaz Saray’a hoş geldiniz, bayramınız kutlu olsun,” sözleriyle açıklamalarına başladı. “Jin jiyan azadî” (kadın, yaşam, özgürlük) sloganıyla seslenen First Lady, Şarkınızı kalbimizde duyuyoruz. Mücadelenizi görüyoruz ve yanınızdayız. Yalnız değilsiniz,” dedi.