Beyaz Saray’ın CAATSA sorusuna yanıtı yok

Beyaz Saray’ın CAATSA sorusuna yanıtı yok
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'a, ABD’nin Türkiye’ye Rusya’dan S-400 alımı nedeniyle uyguladığı CAATSA yaptırımlarını kaldırmayı planladığı haberleri soruldu.Bu konuda bir yanıtı olmadığını belirten...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'a, ABD’nin Türkiye’ye Rusya’dan S-400 alımı nedeniyle uyguladığı CAATSA yaptırımlarını kaldırmayı planladığı haberleri soruldu.

Bu konuda bir yanıtı olmadığını belirten Price, “Müttefikimiz Türkler’le S-400 sistemine sahip olmalarından kaynaklanan kaygılarımız hakkında devam eden bir diyalog halindeyiz” demekle yetindi.

VOA’nın haberine göre, Price’a günlük basın brifinginde bir gazeteci, “Türkiye’nin Rusya’ya yaptırım uygulamayı reddetmesi ve yaptırımları ihlal etmesi ABD açısından kabul edilebilir mi” sorusunu yöneltti.

Price, “Türkiye bağlamında yaptırımların ihlal ediliyor olduğuna ilişkin bir bilgim yok ancak Türkiye önemli katkılar yaptı. Tekrar etmem gerekirse Türkiye bir NATO müttefiki olarak, bu bağlamda Rusya’nın saldırganlığına karşı durdu ve Ukrayna halkını desteklemeye dönük çabalara önemli katkılar sundu” dedi.