Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi’nde su ve doğal gaz kesildi

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi’nde su ve doğal gaz kesildi
Beyoğlu ilçesine bağlı Fetihtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kararı kapsamında yıkımı gerçekleştirilecek binaların elektrik, su ve doğalgazı kesildi. Ev ve işyerlerini boşaltmayanlar ile polis ekipleri arasında gerginlikler...

Beyoğlu ilçesine bağlı Fetihtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kararı kapsamında yıkımı gerçekleştirilecek binaların elektrik, su ve doğalgazı kesildi. Ev ve işyerlerini boşaltmayanlar ile polis ekipleri arasında gerginlikler yaşandı.

Fetihtepe Mahallesi Dernek Başkanı Şenel Yıldız, “Fetihtepe Mahallesi’nde 2 yıldır kentsel dönüşüm yapmaya çalışıyorlar. Halk verdikleri muvafakatnameyi kabul etmiyor. Buna uygun sözleşme yap, buranın garantisini ver” dedi ve sözlerine devam etti: “Kendilerine 160 tane dava açtık. Üst mahkemeye başvurduk. Ama hiçbir şekilde dinlemiyorlar.”

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Bu kentsel dönüşüm değil zorbalık” dedi. Kılınç, “Mahalleyi kuşatma altına alıyorsunuz, evlerine girmek isteyen vatandaşlarımızı gözaltına alıyorsunuz” diye devam etti.