Beyzbol kartına rekor fiyat

Beyzbol kartına rekor fiyat
ABD’li eski beyzbol oyuncusu Mickey Mantle’ın oyuncu kartı, Dallas›ta bulunan bir müzayede evinde 12,6 milyon dolara satıldı. 1952 yılından kalma Mantle kartı, bir açık artırmada satılan en pahalı oyun kartı oldu. Kartın...

ABD’li eski beyzbol oyuncusu Mickey Mantle’ın oyuncu kartı, Dallas›ta bulunan bir müzayede evinde 12,6 milyon dolara satıldı. 1952 yılından kalma Mantle kartı, bir açık artırmada satılan en pahalı oyun kartı oldu. 

Kartın sahibi Anthony Giordano, Mantle’ın kartını, 1991 yılında 50 bin dolar karşılığında satın almıştı. Kart iyi bir durumda olduğu için en pahalı oyuncu kartı rekorunu kırdığı belirtiliyor. Mickey Mantle’ın oyuncu kartı, eski futbolcu Diego Armando Maradona’nın 1986 Dünya Kupası›nda İngiltere›ye eliyle attığı ve ‹tanrının eli› olarak nitelendirilen ikonik golü sırasında giydiği Arjantin formasının satış rekorunu kırdı. Maradona›nın forması, birkaç ay önce 9,3 milyon dolara satılmıştı. Mickey Mantle, ABD Beyzbol Ligi takımlarından New York Yankees’de 1951-68 seneleri arasında forma giymişti. Yankees ile 7 lig şampiyonluğu bulunan Mantle’ın ‘7’ numaralı forması, kulüp tarafından emekli edilmişti. Mantle, 1995 yılında, 63 yaşında hayatını kaybetmişti.