BIDEN 5. MADDEYİ HATIRLATTI

BIDEN 5. MADDEYİ HATIRLATTI
ABD Başkanı Joe Biden, Finlandiya ve İsveç’in “tarihi” olarak nitelediği NATO üyeliği başvurularını memnuniyetle karşıladığını bildirdi. Bugün Finlandiya ve İsveç Cumhurbaşkanını Beyaz Saray’da ağırlayacak olan...

ABD Başkanı Joe Biden, Finlandiya ve İsveç’in “tarihi” olarak nitelediği NATO üyeliği başvurularını memnuniyetle karşıladığını bildirdi. Bugün Finlandiya ve İsveç Cumhurbaşkanını Beyaz Saray’da ağırlayacak olan Biden, dün yaptığı yazılı açıklamada, özetle şunları kaydetti:

“NATO, Avrupa ve Kuzey Amerika’da demokratik ilkelere ortak bağlılığımız ve Avrupa ile dünya genelinde barış ve refah vizyonumuzda birleşen bir milyar kişinin güvenliğini garanti altına alıyor. NATO’ya ve 5’inci madde’ye olan bağlılığım sarsılmaz. Finlandiya ve İsveç’in de ABD’nin uzun süredir ve sadık ortakları. NATO’ya katılarak, savunma işbirliğimizi daha da güçlendirecekler ve Transatlantik İttifak’ın tamamına faydalar sağlayacaklar. NATO müttefiklerimizle birlikte ABD Baltık Denizi bölgesindeki güçlü tatbikat faaliyetlerini ve varlığını sürdürecek.”

TÜRKİYE’YE GİTMEYECEĞİM
Biden, Maryland eyaletinde ülkede gelecek aylarda başlayacak kasırga sezonu hazırlıklarına ilişkin brifing öncesi basına kısa bir açıklama yaptı. Gazetecilerin “Türkiye’yi bu konuda ikna edebilir misiniz” sorusuna karşılık Biden, “Türkiye’ye gitmeyeceğim ancak bence iyi olacağız” diyerek yuvarlak bir yanıt verdi.