Biden-Erdoğan, Ukrayna’yı görüştü

Biden-Erdoğan, Ukrayna’yı görüştü
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden dün bir telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada iki liderin “Rusya’nın Ukrayna’yı nedensiz ve haksız işgaline” ilişkin ortak kaygılarını...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden dün bir telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada iki liderin “Rusya’nın Ukrayna’yı nedensiz ve haksız işgaline” ilişkin ortak kaygılarını dile getirdiği belirtildi. Açıklamaya göre liderler, “Rus saldırganlığının derhal durdurulması” gerektiğini vurguladı. 

Beyaz Saray’ın açıklamasında, “Başkan Biden, çatışmanın diplomasi yoluyla çözümüne destek için Türkiye’nin gösterdiği çabaların yanı sıra barış ve istikrarın gelişmesine katkı sağlayacak şekilde Türkiye’nin bölge liderleri ile son zamanlardaki temaslarında da memnuniyet duyduğunu dile getirdi” denildi.

DİPLOMASİ ZAFERİ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre de Erdoğan görüşmede, krizin daha da derinleşme ihtimaline karşı Türkiye’nin her iki tarafla konuşabilmesinin ve çözüm arayışında kolaylaştırıcı konumunda bulunmasının önemli olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Rusya ve Ukrayna Dışişleri doğrudan karşılıklı konuşma imkânı bulmalarının önemine işaret ederek toplantının düzenlenmesinin bile bir diplomasi zaferi olduğunu vurguladı.