Biden hükümeti enflasyona karşı çok net: kabul edilemez

Biden hükümeti enflasyona karşı çok net: kabul edilemez
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD enflasyonunun kabul edilemez derecede yüksek olduğunu ve Biden hükümetinin önceliğinin enflasyonu düşürmek olduğunu söylediYellen, Endonezya’daki G20 Maliye Bakanları toplantısı öncesi açıklamalarda...

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD enflasyonunun kabul edilemez derecede yüksek olduğunu ve Biden hükümetinin önceliğinin enflasyonu düşürmek olduğunu söyledi

Yellen, Endonezya’daki G20 Maliye Bakanları toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Yellen bugünkü en büyük zorluğun Rusya olduğunu belirtirken savaşın negatif etkilerinin özellikle yüksek enerji fiyatları ve gıda güvenliği açısından tüm dünyada hissedildiğini söyledi.

Yellen, savaşın ekonomik ve insani sonuçlarının uluslararası toplum tarafından yakından izlenmesi gerektiğini kaydetti, Rusya’nın G20 toplantısında yeri olmadığını belirtti.

Yellen ayrıca ABD’de enflasyonun kabul edilemez derecede yüksek olduğunu ve Joe Biden hükümeti için enflasyonu düşürmenin birinci öncelik olduğunu ifade etti. Yellen hükümetin Fed’in fiyatları kontrol altına almak için attığı adımları desteklediğinin altını çizdi.