Biden ve Macron’dan Rusya’ya karşı birlik mesajı

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 2, 2022 / 11:26

ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Washington’da yaptıkları görüşme sonrasında Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik savaşını kınayarak Rusya’ya karşı birlik mesajı verdi.

ABD’ye resmi ziyarette bulunan Macron ile Biden, Beyaz Saray’da yaptıkları görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Çin ile ilişkileri, küresel gelişmeleri ve Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik savaşını ele aldı.

“SAVAŞ SUÇLARININ FAİLLERİ HESAP VERMELİ”
DW Türkçe’nin haberine göre iki lider, Oval Ofis’teki görüşme sonrasında yaptıkları ortak açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırı savaşını “şiddetle kınadıklarını” belirterek, “sivillerin ve sivil altyapının kasten hedef alınmasının, faillerin hesap vermesi gereken savaş suçu oluşturduğunu” vurguladı.

Açıklamada, Rusya’yı silahlı kuvvetlerinin yanı sıra Wagner dahil diğer paralı güçlerinin “belgelenmiş olan zulümden ve savaş suçlarından” sorumlu tutmak için uluslararası mekanizmaları desteklemekte iki liderin de kararlı olduğu kaydedildi.

BIDEN: PUTİN İLE GÖRÜŞME PLANIM YOK
Biden ve Macron düzenledikleri ortak basın toplantısında da Rusya›ya karşı birlikte hareket edecekleri mesajı verdi. Biden, eğer savaşı bitirme yoluna girerse Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşebileceğini de söyledi. Biden, ancak şu an için Putin ile iletişime geçme planlarının olmadığını kaydetti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron da Ukrayna’ya destek taahhüdünü yineleyerek, Kiev’i kabul etmeyeceği hiçbir barış görüşmesine zorlamayacağını belirtti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top