Biden yönetiminin kobani ilgisi

Biden yönetiminin kobani ilgisi
ABD liderliğinde IŞİD’e karşı kurulan uluslararası koalisyonun sözcüsü Wayne Marotto, Kobani’nin kurtuluş yıl dönümünü kutladı. Twitter’dan Kürtçe ve İngilizce paylaşım yapan Morotto, “Güvenilir ve kabiliyetli bir...

ABD liderliğinde IŞİD’e karşı kurulan uluslararası koalisyonun sözcüsü Wayne Marotto, Kobani’nin kurtuluş yıl dönümünü kutladı. Twitter’dan Kürtçe ve İngilizce paylaşım yapan Morotto, “Güvenilir ve kabiliyetli bir ortaklık örneği sundukları için Kürtleri tebrik ediyoruz” dedi.
Marotto, Kobani’nin kurtuluş yıl dönümü için Twitter’dan Kürtçe ve İngilizce yaptığı paylaşımda, “26 Ocak 2015’te Kürt savaşçılar, koalisyonun hava saldırılarının desteğiyle Kobani’yi özgürleştirdi ve IŞİD’in yenilmez olmadığını gösterdi. Güvenilir ve kabiliyetli bir ortaklık örneği sundukları için Kürtleri tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.
CLINTON’LARIN YPG İLGİSİ
Demokratların bir önceki Başkan adayı Hillary Clinton ve kızı ise YPG’li kadınların dizisini yapacak. Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton’ın prodüksiyon şirketinin, Kobane’deki YPG’li kadınların hikayesini anlatan bir kitabın televizyon dizisi haklarını satın aldığı öğrenildi. Hakları satın alınan kitabın yazarı Gayle Tzemach Lemon. Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı mücadele eden YPG’li kadınları anlatan kitabın ismi, “Kobane’nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikayesi”