Biden’dan Trump’ın canını sıkacak hamle

Biden’dan Trump’ın canını sıkacak hamle
ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump dönemindeki Beyaz Saray ziyaretçi kayıtlarının Temsilciler Meclisi’nin 6 Ocak soruşturma komisyonuyla paylaşılması talimatını verdi.Voice of America’nın haberine göre Komisyon,...

ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump dönemindeki Beyaz Saray ziyaretçi kayıtlarının Temsilciler Meclisi’nin 6 Ocak soruşturma komisyonuyla paylaşılması talimatını verdi.

Voice of America’nın haberine göre Komisyon, Ulusal Arşiv Dairesi’nden Trump’ın gizli tutmak için mücadele ettiği başkanlık kayıtları dahil olmak üzere bir dizi veri talep etmişti. Kongre ile paylaşılacak kayıtlar, 6 Ocak Kongre baskını gününde Beyaz Saray’a girmesine izin verilen kişilerin randevu bilgilerini gösteren ziyaretçi kayıtlarından oluşuyor.

Pazartesi günü Ulusal Arşiv Dairesi’ne gönderilen bir mektupta Beyaz Saray Hukuk Müşaviri Dana Remus, Biden’ın kayıtların gizli tutulmasının ABD’nin çıkarlarına zarar vereceği kararına vardığını söyledi.

Remus, Biden yönetiminin politikasının tıpkı Barack Obama döneminde olduğu gibi bu tür kayıtları gönüllü olarak her ay paylaşmak şeklinde olduğunu belirtti ve bu kapsamda Trump’ın iddiasına konu olan kayıtların da kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.