Bilal Erdoğan ‘İftira’ dedi, dindarlığıyla övündü

Bilal Erdoğan ‘İftira’ dedi, dindarlığıyla övündü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, TÜGVA ile ilgili iddialar hakkında ilk kez konuştu. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı olarak AK Parti’li Çorum Belediyesince inşa edilen Türkiye’nin ilk “oba...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, TÜGVA ile ilgili iddialar hakkında ilk kez konuştu. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı olarak AK Parti’li Çorum Belediyesince inşa edilen Türkiye’nin ilk “oba konseptli” gençlik kampının açılışında açıklama yaptı.
Öğrencilerle ok atıp mangala oynayan Erdoğan, öğrencilere, “TÜGVA ile uğraşıyorlar, neden biliyor musunuz?” diye sorup cevabını da “Siz TÜGVA’da karışık kuruşuk, abuk sabuk bir şey yapıyor musunuz? Niye uğraşıyorlar sizinle? Niye işlerine gelmiyor? Kıskanıyorlar değil mi? O zaman daha da başarılı olun. Onlar da kıskançlıktan çatlasın.” diyerek verdi.
Erdoğan daha sonra ‘uzmanlık alanının Avrupa olduğunu’ öne sürerek şunları ifade etti:
“Avrupa diye bir şey kalmayacak. Şu anda Avrupa’da seçimler yapılıyor, hükümet kurulamıyor ülkelerde. Ülkeler birbiriyle kavga içinde. Avrupa’da lider denilecek bir tane adam yok. Hangi ülkenin lideri, Avrupa’nın lideri, yok. Maalesef hepsi komik duruma düşmüş durumda.
Amerika’nın bu kadar ekonomik gücüne rağmen şu anda çok ciddi meseleleri tartışıyorlar. Bunlar inançsız toplumların yaşamaya mahkum olduğu meseleler, sıkıntılardır. Ne olur yani hem inançlı, hem gelişmiş bir toplum olunabileceğini görüyorsak, bundan niye uzak duralım.”

Florya’daki yurt da sessiz sedasız TÜGVA’ya tahsis edilmiş

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, tartışmaların odağındaki
TÜGVA’ya, İBB’nin AKP döneminde yaptığı dikkat çeken bir tahsisi gündeme taşıdı. İBB’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan bir derneğin talebi üzerine 15 milyon lira harcayarak Florya’da yaptığı yurt binasını, dernek kapatıldığı için sessiz sedasız 2017 yılında TÜGVA’ya tahsis ettiği ortaya çıktı.

Menemen’de eski vergi dairesi binası TÜGVA’ya ücretsiz verilmiş

TÜGVA’ya, İzmir Menemen’deki eski vergi dairesi binasının ücretsiz bir şekilde tahsis edildiği ortaya çıktı. TÜGVA, bu binada Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle proje yürütüyor.
HalkTV’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Menemen’de uzun yıllar vergi dairesi olarak hizmet veren bina geçen yıl boşaltıldı. Vergi Dairesi yeni yapılan kaymakamlık binasına taşınırken, içinde lojmanların bulunduğu eski bina TÜGVA’ya devredildi.
Bu binayı temsilcilik olarak kullanan TÜGVA, burada Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca desteklenen ‘Gençliğin Geleceği Ol’ adlı projeyi yürütüyor. Proje kapsamında çocuklara Kuran, Osmanlıca, bağlama, ney, tiyatro, işaret dili, zeka oyunları, okçuluk ve diğer spor dalları ile matematik ve Türkçe kursu veriliyor.