Bildiriyi CHP’ye bağladı

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 7, 2021 / 08:29

Partisinin meclisteki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye 4 Nisan’da 104 emekli amiralin bir nevi muhtırası ile sarsılmıştır” dedi. “Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Lozan Antlaşması’nın tamamlayıcı bir halkası, ayrılmaz bir parçasıdır” ifadelerini kullanan Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:
“Aynı zamanda bizim kırmızı çizgimiz, Karadeniz’in barış ve istikrar güvencesidir. Bu çağrı bal gibi darbe çağrısıdır. Bu bildiri demokrasiyi hedef alan torpidodur. 104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Büyük suç işlemişlerdir. Bu suç cezasız kalamaz. CHP yönetimi bir kere daha demokrasiyle ters düşmüştür. Bir kez daha darbe hasreti çeken çapulcularla birleşmiştir. 4 Nisan bildirisinin görünmeyen imzası Kılıçdaroğlu’na aittir.”
AYM AÇIKLAMASI
Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) HDP’nin kapatılmasına ilişkin dava açılması talebiyle hazırlanan iddianameyi eksik bularak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iade etmesi kararı hakkında da şu ifadeleri kullandı:
“Anayasa Mahkemesi’nin HDP’yi kollayan tutumu bizim nazarımızda hükümsüzdür. Dağda elde edilen stratejik üstünlüğü TBMM’de kaybettirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. AYM adil ve hakkaniyetli bir karar vermemiştir.”
AYM’nin bir darbe mirası olduğunu savunan Bahçeli, “AYM ayet hükmü değildir. Zamanın ruhuna, milletimizin beklentilerine müzahir şekilde yapısı değişebilecektir” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top