Bilim kurulu kötü ihtimali de hatırlattı

Bilim kurulu kötü ihtimali de hatırlattı
Kontrollü normalleşme başladı ama virüsün mutasyonlu hali yayılımına hızla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyonlu virüsün görüldüğü il sayısının 70’e ulaştığını duyurdu. Koca, daha çok İngiltere...

Kontrollü normalleşme başladı ama virüsün mutasyonlu hali yayılımına hızla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyonlu virüsün görüldüğü il sayısının 70’e ulaştığını duyurdu. Koca, daha çok İngiltere varyantı görülen virüsün yayılma hızı ve bulaşıcılığının hızla arttığına işaret etti.
Önlem olarak yüksek riskli illerde giriş çıkışların kontrollü yapılması gündemde. Kontrollü giriş çıkışa vurgu yapan Koca, «Yeni normalin etkisi en az iki hafta gözlemlenecek, olumsuz bir tablo ortaya çıkarsa bu tedbire başvurulması gündeme gelebilecek» değerlendirmesini yaptı.
‘59 İLDE VAKALAR ARTIYOR’
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Halk Sağlığı Kolu Başkanı Nasır Nesanır da “20-26 Şubat verilerini bir önceki haftayla mukayese ettiğimizde aktif hasta sayısının yüzde 18 arttığını görüyoruz. Örneğin İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep, Konya, Manisa ve Mersin’de vaka artışı gözüküyor” ifadelerini kullandı.