Bilim Kurulu toplandı, “Okullar açık kalacak” dedi

Bilim Kurulu toplandı, “Okullar açık kalacak” dedi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısından sonra yazılı açıklama yaptı. Bakan Koca sosyal medyadan yayınladığı açıklamasında, “Aşının yaygınlaşması ile birlikte artık üniversiteler dahil okulların en...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısından sonra yazılı açıklama yaptı. Bakan Koca sosyal medyadan yayınladığı açıklamasında, “Aşının yaygınlaşması ile birlikte artık üniversiteler dahil okulların en son kapanan değil asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarlıyız” dedi.
Koca, hamile vakalarla ilgili, “Gebelerimizin hastalığa yakalanmalarında artış yaşanmıştır. Bu, salgının seyrinde yeni bir durum. Anne adaylarımız tereddüt etmeden aşılarını olmalılar” ifadelerini kullandı.
Son 3 haftayı içine alan dönemde artan hareketlilik ile birlikte vaka sayılarında yaşanan artışın kontrolü güç sınırlara yaklaştığını hatırlatan Koca, “Salgının başladığı günden bu yana bildiğimiz üzere hastalığı kapan bir kişi yaklaşık 3 kişiye bulaştırıyor. Bu durum salgının kontrol altına alınmasını güçleştirmeye devam ediyor” diye kaydetti.