‘Bilim Kurulu tutanaklarını halka açın’

‘Bilim Kurulu tutanaklarını halka açın’
İyi Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Kovid-19 Bilim Kurulu’nun çalışmaları hakkında Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya sorular yöneltti ve “Bilim Kurulu kararları tutanaklara geçirildi mi ve bu tutanaklarını...

İyi Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Kovid-19 Bilim Kurulu’nun çalışmaları hakkında Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya sorular yöneltti ve “Bilim Kurulu kararları tutanaklara geçirildi mi ve bu tutanaklarını halka açmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.
Önergesinde, “KOVID-19 Bilim Kurulu tutanakları açıklanmalı” diyen Çıray, Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:
• Bilim Kurulu kararları tutanaklara geçirildi mi? Bu tutanak ve tavsiyeleri kamuoyunun bilgisine açar mısınız?
• Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun yapısı, görevleri, sorumlulukları ve yetkisi nedir? Bu yapı, görevler, sorumluluklar ve yetkiler nasıl belirlenmiştir?
• Bilim Kurulu’nun kuruluş ve faaliyetleriyle ilgili düzenlemeler hangi mevzuat kapsamında gerçekleştirilmiştir?
• Pandeminin vahametinin belirginleştiği süreçte mevzuatta gerekli inisiyatiflerin gerektiği şekilde ve zamanında alınmasını engelleyen eksiklikler olduğu tespit edilmiş midir? Bunların giderilmesi için Bilim Kurulu tarafından çeşitli planlar ve çözümler teklif edilmiş midir?
• Bu çözüm ve planların dayandırabileceği genelgeler ve yönetmelikler var mı? Yoksa çıkartıldı mı veya bunun için harekete geçilmesi kararı alındı mı?