BİLİM KURULU ÜYESİ DR. LEVENT YAMANEL:Haziran’dan önce pek mümkün görünmüyor

BİLİM KURULU ÜYESİ DR. LEVENT YAMANEL:Haziran’dan önce pek  mümkün görünmüyor
Sağlık Bakanlığı Kovid Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel tecrit önlemlerinin en az bir ay daha ciddiyetle sürdürülmesi, hastalığın henüz daha zirveye ulaşmadığını söyledi. Habertürk’ten Fatih Altaylı’ya konuşan...

Sağlık Bakanlığı Kovid Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel tecrit önlemlerinin en az bir ay daha ciddiyetle sürdürülmesi, hastalığın henüz daha zirveye ulaşmadığını söyledi. Habertürk’ten Fatih Altaylı’ya konuşan Yamanel Ramazanla ilgili “ İnsanların birbirlerine yakınlaşmasını gerektiren her türlü faaliyet ile ilgili önlemler sürmek zorunda. Toplu ibadetler de buna dahil. Şu ana kadar başarılı bir tablo çiziyoruz. Bu önlemleri ramazan ayı boyunca da sürdürürsek, bu salgını atlatma yolunda çok önemli bir merhaleyi tamamlamış oluruz. Mevcut uygulamaları aynen sürdürmek zorundayız” dedi.
Yamanel “Okulların ne zaman açılacağını Bilim Kurulu ele aldı mı?” sorusuna “Bu konular Bilim Kurulu’nda elbette ki ele alınıyor. Ancak kesin bir tarih vermek için henüz erken. Şu kadarını söyleyebiliriz. Haziran ayının ikinci haftasından önce pek mümkün görünmüyor. Gelişmelere bağlı olarak, her şey umduğumuz gibi giderse, en iyi ihtimalle Haziran’ın ikinci veya üçüncü haftası açılabilir okullar. Ondan önce mümkün değil.”