BİLİM KURULU ÜYESİ TARİH VEREREK UYARDI

BİLİM KURULU ÜYESİ TARİH VEREREK UYARDI
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesine ilişkin uyarıda bulundu. Şener, “Salgında vaka sayıları düştükçe ve gündem değiştikçe insanlar hem önlemlerden uzaklaşıyor hem de aşılanma...

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesine ilişkin uyarıda bulundu. Şener, “Salgında vaka sayıları düştükçe ve gündem değiştikçe insanlar hem önlemlerden uzaklaşıyor hem de aşılanma dozlarının önemini gözden kaçırıyor. Yaz döneminin bu şekilde süreceğini düşünüyorum. Sonbahardan itibaren vakalarda tekrar tırmanış görebiliriz. Lütfen vatandaşlarımız aşılarını unutmasın” dedi. Koronavirüs tablosunu değerlendiren Şener şöyle konuştu:

Prof. Dr. Alper, “Sağlık Bakanlığı verilerine göre; 3’üncü doz aşılanmış olan hedef popülasyonu yüzde 40’larda. Gün geçtikçe bu oran azalacak. Aşılanma polikliniklerimizde ciddi bir düşüş gözlemledik. Ayrıca gecikmiş müdahalelerde tat ve kokunun zor geri döndüğünü gözlemledik. Eğer tat ve koku kaybı yaşıyorsanız bu konunun takibinin yapıldığı klinikler var. Bir an önce kulak burun boğaz ya da enfeksiyon uzmanlarına başvurulmalı. Tat ve koku kaybının kalıcı olmaması için bu konu ile ilgili tedaviye başlamanız gerekiyor” diye konuştu.