‘Bilim Kurulu’nu dinleseler daha iyi durumdaydık’

‘Bilim Kurulu’nu dinleseler daha iyi durumdaydık’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye’deki seyri ile ilgili olarak, “Eğer başlangıçta Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınmış olsaydı bugünkü noktadan da iyi durumda...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye’deki seyri ile ilgili olarak, “Eğer başlangıçta Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınmış olsaydı bugünkü noktadan da iyi durumda olurduk” dedi.
Habertürk Gazetesi’nden Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Kılıçdaroğlu, “Bizdeki sağlık personeli her şeye rağmen çok iyi yetişmiş bilgi birikimine sahip. Bu gelinen nokta sağlıkçıların başarısıdır. Çok iyi iş çıkardılar hâlâ da çıkarıyorlar. Eğer ilk başlangıçta Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınmış olsaydı, bugünkü noktadan da iyi durumda olurduk. Önce dinlemediler, sonra söylediklerinin ne derece doğru olduğunu anladılar” ifadelerini kullandı.

LİSELİLERİN SORULARINI YANITLADI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, farklı liselerden 40’tan fazla öğrencinin bir araya gelerek oluşturduğu “Artık Biz Soralım”ın YouTube yayınında soruları yanıtladı. CHP’li belediyelerin yaptığı yardım kampanyalarına yönelik soru üzerine Kılıçdaroğlu, “Merkezi hükümet ne derse desin belediye başkanlarımız nerede bir ihtiyaç sahibi varsa yardım yapıyor” ifadesini kullandı.