Bilkent’te pandemi kaosu

Salgının yoğunlaştığı dönemde öğrencilerini okula çağırarak tartışma yaratan Bilkent Üniversitesi’nde vaka sayısının artışının yanı sıra şimdi de not krizi yaşanıyor.
Dönem başında yüz yüze eğitime başlayan üniversitede vize sınavları da aynı yöntemle yapıldı. Ancak salgının artması nedeniyle okul yönetimi final sınavlarını diğer döneme erteleme kararı aldı. Üniversite yönetimi, öğrencilere gönderdiği e-postada sınav sonuçlarının değerlendirilmesine ilişkin kararı da iletti. Kararda, “Final sınavının ertelenmiş olduğu derslerde öğrencilere ‘I’ notu verilecektir. Bahar yarıyılı ders kayıtlarında derslerin ön koşulları bakımından güz yarı yılında ‘I’ notu alınmış dersler ‘başarılı’ kabul edilecektir. Akademik başarı durumu bakımından ‘I’ notu alınmış dersler ‘C’ ile tamamlanmış düşünülerek geçici bir genel not ortalaması hesaplanacaktır” ifadesi yer aldı.
ÖĞRENCİLERDEN
SERT TEPKİ
Karara tepki gösteren öğrenciler ilk dönem sağlıklarını tehlikeye atma pahasına okula geldiklerini, verilecek ortak harf notunun ortalamalarını düşüreceğini, bu durumun proje başvurularında dezavantaj oluşturacağından yakındılar. Bu durumun özellikle parlak öğrenciler için çok kötü bir durum olduğunu kaydeden öğrenciler, uygulamanın haksız ders tekrarlarına da yol açacağını söylediler.
ÖĞRENCİ KONSEYİ KAPATILDI
Öğrenciler, tepkilerini sosyal medyadan da dile getirirken üniversite yönetiminin Öğrenci Konseyi’ni yok saymasına tepki gösteriyorlar. Konsey öğrencileri bazı rektör yardımcıları tarafından okuldan atılmakla tehdit edildi. Gelişmelerin ardından üniversite yönetiminin Öğrenci Konseyi’ni kapattığı bildirildi. Öğrenci Konseyi gelişmeleri bir mesajla öğrencilere duyurdu. Okul yönetimiyle yaptıkları telefon görüşmesinde, görev sürelerinin devam etmediğinin kendilerine iletildiğini kaydeden konsey üyeleri mesajda; “Herhangi bir mecrada konsey başkanı veya yardımcısı olarak adımızın geçmesi durumunda bizim için sonuçları olacağını söylediler” bilgisini paylaştı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Eda Yılmayan Arşivi