Bilmemiz gerekiyor

Bilmemiz gerekiyor
DEVA Partisi Genel başkanı Ali Babacan, depremin ardından düzenlenen bağış kampanyalarında toplanan milyonlarca liraya işaret ederek “İnsanlar çadırlarda yaşarken, hala çadır bulamayan binlerce insan varken siz bu paraları...

DEVA Partisi Genel başkanı Ali Babacan, depremin ardından düzenlenen bağış kampanyalarında toplanan milyonlarca liraya işaret ederek “İnsanlar çadırlarda yaşarken, hala çadır bulamayan binlerce insan varken siz bu paraları nereye ve nasıl harcıyorsunuz bilmemiz gerekiyor bizim vatandaş olarak” dedi. Babacan seçimlere işaret ederek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilk defa panikte olduğunu söyledi.

Halk TV’de yayınlanan Lider Masası’na konuk olan Babacan, Kahramanmaraş depremlerinde yaşamını yitiren vatandaşların sayısının açıklananın en az iki katı olduğunu söyledi. Babacan, “Deprem bölgesinde bu kanaat çok yaygın. Gittiğimiz yerlerde, o ilin ya da ilçenin mezar sayılarına bakılıyor. Bir de açıklanan sayılara bakıyorsunuz arada uçurum var” ifadelerini kullandı.

“KONUTLAR ALTI AYDA YAPILIR”
Depremzedelere verilen konut sözüne işaret eden Babacan, “Davet usulüyle müteahhitlere verilen 1 yılda 250 bin konut sözünü, biz 6 ayda 500 bin konut olarak yapabileceğimizi söylüyoruz. Belirtilen maliyetlerin yarısı tutarında konut yapılabilir” dedi.

Babacan, Millet İttifakı’nın metinlerinde İstanbul Sözleşmesi’ne dönülmesine ilişkin bir maddenin neden yer almadığına ilişkin de şöyle konuştu: “Altı parti arasında tam mutabakat sağlanamadığı için ortak politikalar metnine eklemedik.”