BİM’de ‘Bozkurtlar ulusun’ eylemi

Bir süredir iktidarın ve ortağı MHP’lilerin hedefinde olan BİM’i protesto için BİMCELL telefon hattını iptal etmeye giden bir adam, yanındaki çocuklarına ‘bozkurt’ selamı yaptırarak, market çalışanlarına hitaben “Bozkurtlar ulusun, Allah Türk’ü korusun” dedirtti. O anları cep telefonuyla kayıt altına alan adam, çocuklarını MHP ile BİM arasındaki kavgaya alet etmesi nedeniyle kamuoyunda büyük tepki topladı.

“BİM PATRONLARI TÜRK’E HAKARET ETTİ”
9-10 yaşlarında olduğu tahmin edilen erkek çocuğu, babasının talebiyle kasiyere şunları söyledi: “Abicim, sen ve diğer abilerimiz, ablalarımız burada çalışıyor. Siz Türk gencisiniz, sizin hiçbir suçunuz yok. Fakat buranın patronları, yani BİM’in patronları Türk’e tehdit ve hakaret etti. Ve biz de buna sessiz kalmayacağız. Kimse Türk milletine hakaret edemez.” Daha sonra yanında 7-8 yaşlarındaki kız çocuğu “Bozkurtlar ulusun, Allah Türk’ü korusun” dedi.

BİM SAVAŞI NEDEN BAŞLADI?
İktidarın 2021 Kasım ayında uygulama başladığı ‘düşük faiz’ politikasının ardından 2022 yılında son 24 yılın en yüksek enflasyonu yaşandı. Gıdadan tekstile, elektronikten hizmet sektörüne kadar her şeyin fiyatı katlanırken, iktidar enflasyonun fahiş yükselişinden zincir marketleri sorumlu tuttu.

“ZİNCİR MARKETLER PİYASAYI ALT ÜST ETTİ”
AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan; BİM, A101, Şok, CarrefourSA ve Migros’u kast ederek, “5 tane zincir market. Bu 5 tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor. Bunlar eğer bu noktada daha adil davranırlarsa hem vatandaş uygun fiyatla ürün alabilecektir hem de üretici şu an itibarıyla kazanımını, parasını zamanında alma şansına ulaşacaktır” dedi.

“MARKETLERE FETÖ SORUŞTURMASI YAPILSIN”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise “Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyim. Zincir marketlerin FETÖ’yle irtibatı araştırılması gerekmektedir. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir” açıklamasını yaptı.

“BRE AHLAKSIZLAR, BRE DENSİZLER…”
Zincir marketlerin ürünlere keyfi zam yaparak enflasyonu yükselttiği iddialarını sert dille reddeden Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı ve Birleşik Marketler A.Ş. (BİM) Yönetim Kurulu Başkanı Galip Aykaç, Bahçeli’nin sözlerine yanıt olarak, “Size burada ekmek yedirtmeyiz’ diyen yerel yöneticilere, ziraatten haberi olmayan İstanbul Ziraat Odası başkanına, FETÖ terör örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var… Bre ahlaksızlar, bre densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz” dedi.

İSTİFA EDEN AYKAÇ, BAHÇELİ’DEN ÖZÜR DİLEDİ
Galip Aykaç’ın bu açıklaması, MHP ile BİM arasında gerginliğe neden oldu. MHP temsilcileri ile BİM arasında bir süre ‘enflasyon’ polemiği devam etti. ŞOK Marketler yönetiminin de “istifa” çağrısı yaptığı Galip Aykaç 4 Aralık 2022 Pazar günü Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifa etti. Herhangi bir siyasi partiyi hedef almadığını belirten Aykaç, “Gündeme getirilen spekülasyonlar sonrası Sayın Devlet Bahçeli’nin hassasiyet gösterdiğini de üzülerek izledim. Maksadım asla kendisini kırmak değildi. Kusura bakmasınlar lütfen” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top