Bin TL’lik banknotlar mı geliyor?

Bin TL’lik banknotlar mı geliyor?
TL’deki rekor değer kaybı sonrası ‘Yeni banknot basılacak mı?’ sorusu uzun süredir gündeme getiriliyor uzmanlar tarafından ancak iktidar temsilcileri bunu reddediyor. Yeni banknot basılmasıyla ilgili eski Ziraat Bankası Genel...

TL’deki rekor değer kaybı sonrası ‘Yeni banknot basılacak mı?’ sorusu uzun süredir gündeme getiriliyor uzmanlar tarafından ancak iktidar temsilcileri bunu reddediyor. Yeni banknot basılmasıyla ilgili eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, verilere dayanarak dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Prof. Dr. Babuşcu, “Uluslararası genel kabul görmüş ilkelere göre, 1. en büyük kupürlü banknotun payı yüzde 50’ yi geçerse veya, 2. en büyük iki banknotun payı yüzde 90’ı geçerse yeni büyük kupürlü banknot basılır. Ülkemizde 22 Ekim itibariyle; 1. en büyük banknot olan 200 TL’nin payı yüzde 54.5 1. Bu koşullarda 500 TL hatta bin TL banknot basılmalıdır” değerlendirmesi yaptı.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda TL’nin en büyük iki banknotunun toplam içindeki payının yüzde 90.1’i bulduğunu belirterek 500 ve bin TL’lik banknotların basılabileceğini söyledi.