Bina dikerek refah gelmez

Bina dikerek refah gelmez
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca Kestanelik Köyü’ndeki “İBB Kurban Bayramı Faaliyetleri ve Hayvancılık Politikaları Tanıtım Programı”nda konuştu. İmamoğlu, tarım, hayvancılık,...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca Kestanelik Köyü’ndeki “İBB Kurban Bayramı Faaliyetleri ve Hayvancılık Politikaları Tanıtım Programı”nda konuştu. İmamoğlu, tarım, hayvancılık, arıcılık ve balıkçılık alanlarında üreticilere verdikleri destekleri anlattı:
“Bu toprakların üstüne bina dikmekle, bu milleti refah toplumu yapamazsınız. Her kırsalı olan bu tür megapoller, tarımı da destekleyerek, en yakınından sağlıklı beslenerek var olmuşlardır. Ama İstanbul’da bunun tersi olan aklı, inşallah hep birlikte tersine çevireceğiz. İnşallah dua ediyorum ki; yardım vereceğimiz insan kalmasın İstanbul’da. Herkes müreffeh bir toplum şeklinde yaşasın, refah içerisinde. Mutlu olsunlar. O günleri de görmek istiyoruz.”
İstanbul Vakfı üzerinden gerçekleştirdikleri kurban bağış kampanyasına da değinen İmamoğlu, geçen yıl 13 milyon liraya yakın bağış topladıklarını ve 130 bin eve konservelenmiş kurban eti dağıtımı yaptıklarını söyledi. İmamoğlu, kurban kesimiyle ilgili şu bilgileri verdi:
· İBB olarak 3’ü Avrupa yakasında, 3’ü de Anadolu yakasında olmak üzere, toplam 6 adet yüksek kapasiteli, modern kurban kesim ve satış alanı var. 1000’i aşkın uzman kesim görevlisi burada hizmet verecek.