Binde biri doğruysa felaket

Binde biri doğruysa felaket
Cemil Çiçek, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Youtube hesabından dile getirdiği iddialarla ilgili DW Türkçe’ye yaptığı değerlendirmede, “Bu bahsedilen konular şikayete bağlı suçlar değil. Ceza hukukumuzda şikayete...

Cemil Çiçek, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Youtube hesabından dile getirdiği iddialarla ilgili DW Türkçe’ye yaptığı değerlendirmede, “Bu bahsedilen konular şikayete bağlı suçlar değil. Ceza hukukumuzda şikayete bağlı suçların sayısı Avrupa Birliği süreciyle alakalı olarak azaltılmıştır. Savcılar, bu iddialar hakkında haberdar oldukları an itibariyle, bu iddialarla ilgili soruşturma başlatmaları gerekiyor” ifadesini kullandı.
Çiçek özetle şunları söyledi:
“Türkiye bu sıkıntıları, bu görüntüleri hak etmiyor. En önemli mesele, devlete güven meselesidir. Devlete güven sarsılırsa birçok şeyi yerli yerine oturtamazsınız. Devlete güven yoksa ne doğru dürüst kalkınma ne doğru dürüst demokrasi olur ne de başka türlü kökleşmiş sorunlar çözüme kavuşturulur. Binde biri bile doğruysa felaket ve sıkıntıdır. Binde birken önünü alamazsanız bu yüzde bir, sonra onda bir olur sonra bir bakarsınız ki bütün vücudu kaplamış. Türkiye bu konuda yeteri kadar geçmişte tecrübe sahibi oldu. Gerekli ders çıkartılarak gereğinin yapılması lazım.
SAVCILAR GEREĞİNİ YAPMALI
Videoları seyreden, gazetede okuyan ilgili savcı ya da savcıların harekete geçip gereğini yapmaları lazım. Devlete güveni sağlamak açısından bu gereklidir. Bu boyuttaki iddiaları savcılar araştıracak, gerçek neyse ortaya çıkartacaktır. Suç teşkil eden bir şey varsa, evvela yargı makamlarının harekete geçmesi lazım.”