Binlerce aileye yuva desteği

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 23, 2023 / 09:44

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından yurttaşların barınma sorununa çözüm bulmak için başlattığı ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası için Halk TV’de bağış gecesi düzenlendi. Soyer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda kampanya sayesinde 28 bin 466 ailenin barınma ihtiyacının giderildiğini açıkladı.

Sanat, spor, edebiyat ve siyaset dünyasında birçok ismin katıldığı gece Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. İsmail Küçükkaya ve Seda Selek’in sunduğu programa görüntülü bağlanan Floransa Belediye Başkanı ve Eurocities Başkanı Dario Nardella “Şehir yeniden kurulurken yardımda bulunmak istiyorum” dedi. Dünya Belediyeler Birliği Başkanı Emilia Saiz, gelecek fonları bağışlayacaklarını duyurdu.

Kale Holding adına bağlanan Sema Gülün, 1 milyon lira, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) temsilcisi Nedim Ambar 1 milyon TL bağışladıklarını ve konteyner desteğinde bulunacaklarını açıkladı. İş insanı Batı Zeytinoğlu 39 milyon lira bağışladığını duyururken, Folkart yapı da 5 milyon TL destek verdi. Armağan Çağlayan Vakfı’nın da 1 milyon TL destek vereceği aktarıldı.

ALTILI MASA’DAN DESTEK
Kemel Kılıçdaroğlu ve Ali Babacan birer maaşlarını bağışladı. Meral Akşener üç ailenin kirasını üstlendi. Ahmet Davutoğlu, eşiyle birlikte bir ailenin bir yıllık kirasını karşılayacaklarını belirtti. Gültekin Uysal da 10 kira destek vereceğini aktardı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşiyle birlikte iki ailenin bir yıllık kirasını karşılayacaklarını duyurdu. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu 30 bin lira ile destek verdi.

DEMİRTAŞ’TAN 10 ÇADIR
HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş eşi Başak Demirtaş aracılığıyla 10 çadır bağışladı.

METİN AKPINAR’DAN 500 BİN TL
Metin Akpınar ve Zülfü Livaneli 500’er bin TL bağışladı. Yıldız Tilbe 12 ailenin birer yıllık kirasını ve diğer ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi.

Scroll to Top